Zondag 21 augustus Doornse Kastelentocht in de geest van de Duitse Keizer

Zondag 21 augustus zijn de Utrechtse Heuvelrug en omliggende gemeentes weer het decor van de Kastelentocht van vereniging De Stichtse Aanspanning. Het is de 55ste editie van de Kastelentocht. Koetsiers rijden met hun aanspanningen volgende week zondag een prachtige tocht langs kastelen en landgoederen. Oude tijden herleven, want koeriers nemen hun mooiste authentieke rijtuig mee en spannen hun beste paard(en) in. Zij trekken ook historische kleding aan die past bij het type rijtuig en de tijd waarin het is gebouwd. Ook de paarden zijn op-en-top verzorgd. De Kastelentocht is door de vele bezoekers een van de grootste evenementen in Nederland voor liefhebbers van authentieke rijtuigen. Kijk voor meer informatie op: 2022.stichtseaanspanning.nl.

Programma

Vanaf 08.00 uur vindt het inspannen plaats. Om 09.00 uur stellen de rijtuigen zich op bij huis Doorn. Om 10.00 uur is het vertrek van de rijtuigen via de hoofdpoort van Huis Doorn. Het ochtendprogramma eindigt circa om 12.30 uur. Een uur later is het vertrek van de rijtuigen voor de middagrit. (De tijden zijn onder voorbehoud).

Route ochtendrit

Langbroekerweg, Beaufortweg, Sanderburgerlaan, Leersumsestraatweg, Maarsbergselaan, Wijkerweg, Darthuizerweg, Bremweg, Broekhuizerlaan, Broekhuizerweg, Langbroekerweg, Gooijerdijk, Sandenburgerlaan, Buurtweg, Langbroekerweg, Huis Doorn.

Route middagrit

Langbroekerweg, Gooijerdijk, Sterkenburgerlaan, Langbroekerdijk, Sandenburgerlaan, Gooijerdijk, Langbroekerweg, Huis Doorn.

De route van de Kastelentocht staat op: www.stichtseaanspanning.nl/routes.

Een koets getrokken door een vierspan