HOME  |  Actueel  |  Kalender  |  Stap binnen bij een duurzaam huis in Maarn

Stap binnen bij een duurzaam huis in Maarn

Dit item is verlopen op 16-06-2019.

Huiseigenaar in Maarn vertelt zaterdag 15 juni over aardgasvrij wonen met warmtepomp

Wie interesse heeft in duurzaam wonen kan een duurzaam huis bezoeken. Samen met gemeenten in de regio Utrecht organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Huiseigenaren delen hun ervaringen met bezoekers tijdens een rondleiding langs de duurzame maatregelen in hun woning. Zaterdag 15 juni om 14.00 uur geeft Hans Peek uit Maarn een tour rondom het thema ‘Aardgasvrij wonen met warmtepomp’. Aanmelden voor een thematour kan via: www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Peek woont in een twee-onder-een-kapwoning uit de jaren ’60. Hij laat zien dat het goed mogelijk is om dit type woning te verduurzamen. Naast goede isolatie is er een bodemwarmtepomp geplaatst die de woning verwarmt. Ook maken de huiseigenaren gebruik van een ventilatiewarmtepomp en zonnepanelen. ,,Onze woning is nu aardgasvrij en het comfort in onze woning is aanzienlijk toegenomen”, vertelt Peek.

In de regio staan meer huiseigenaren klaar bezoekers te ontvangen. Zaterdag 15 juni zijn er thematours in Houten en Utrecht over energieneutraal en aardgasvrij wonen. Zondag 16 juni is er een thematour bij de familie Pierik in De Bilt. Zij vertellen graag over hun nul-op-de-meterwoning. Tot slot stelt de gemeente Utrecht zaterdag 22 juni een aardgasvrije modelwoning open.

Lees verder over:

Startdatum van het evenement 15-06-2019
Starttijd: 14:00
RSS