HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Gemeente Utrechtse Heuvelrug nieuwe vorm van jeugdhulp rijker

Gemeente Utrechtse Heuvelrug nieuwe vorm van jeugdhulp rijker

Dit item is verlopen op 15-12-2018.

Villa Regia biedt dichtbij een vertrouwde plek

Wethouder jeugd, Chantal Broekhuis, spreekt vrijdagmiddag namens de gemeente bij de opening van Villa Regia. Villa Regia is een unieke vorm van jeugdhulp; een vrijgevestigd kleinschalig woon-behandelinitiatief in het hart van de Utrechtse Heuvelrug dat jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar een plek biedt waar zij veilig en warm kunnen opgroeien. Villa Regia sluit aan bij de visie van de gemeente: zorg dichtbij georganiseerd samen met het netwerk van de jongere. Reden voor de gemeente om dit initiatief op verschillende manieren te ondersteunen.

Ongeveer 1,5 jaar geleden werd de gemeente Utrechtse Heuvelrug benaderd door Tom Daleboudt en Ilse van Schaik van de specialistische jeugdzorgpraktijk Echtkinderachtig, met de vraag of de gemeente kon meedenken over een nieuwe woon-behandelplek voor jongeren in Leersum. Het stel zocht allereerst een pand, maar ook informatie over hoe dit project het beste aan te vliegen. Al snel bleek dat de gemeente en Tom en Ilse streven naar dezelfde uitgangspunten. De gemeente heeft het initiatief dan ook omarmd en ondersteund, bijvoorbeeld door kennis over wet- en regelgeving en bij de zoektocht naar een geschikte locatie.

De gemeente is dan ook verheugd met het eindresultaat dat de initiatiefnemers hebben bereikt.

Villa Regia past bij de doelstellingen van de gemeente. Zo streeft de gemeente er naar dat de jeugdhulp dichtbij georganiseerd wordt (geen kind de regio uit!), dat ouders van jongeren ook als zij niet meer thuis wonen zo veel mogelijk betrokken blijven en dat iedere jongere goed onderwijs of dagbesteding krijgt. Met Villa Regia is dit doel weer een stap dichterbij: de Villa is op 1 november gestart en is nu al een aantal jongeren dat eerst buiten de regio geplaatst was, terug op eigen bodem.

Vrijdagmiddag 30 november om 15.30 uur opent Villa Regia officieel haar deuren met een feestelijke opening. Wethouder Chantal Broekhuis spreekt de genodigden toe en opent daarna samen met de andere aanwezigen op ludieke wijze de huisvesting van dit nieuwe woon-behandelinitiatief.

RSS