HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Inloopuren over aanvullende zorgverzekering voor minima

Inloopuren over aanvullende zorgverzekering voor minima

Dit item is verlopen op 10-12-2018.

Aan het einde van elk jaar is het mogelijk om een andere zorgverzekering kiezen. Mensen met een minimuminkomen of net iets meer kunnen gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente aanbiedt. De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt. Dus meer zorgverzekering voor minder premie. De Regionale Sociale Dienst regelt de CAZ namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Verschillende pakketten


Voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering heeft de Regionale Sociale Dienst 'DSW Zorgverzekeraar geselecteerd'. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland en direct een aanmelding indienen. Hulp nodig? Schakel de formulierenbrigade van de Regionale Sociale Dienst in via: (030) 692 95 04 of formulierenbrigade@rsdkrh.nl.

Inloopuren

De Regionale Sociale Dienst en de gemeente Utrechtse Heuvelrug organiseren vier inloopmomenten waarop u terecht kunt met vragen over de aanvullende zorgverzekering.

  • Donderdag 22 november: van 09.00 tot 12.00 uur
  • Dinsdag 27 november: van 14.00 tot 17.00 uur
  • Donderdag 6 december: van 12.00 tot 15.00 uur
  • Donderdag 13 december: van 9.00 uur tot 12.00 uur             

Overstappen voor 1 januari

Inwoners die gebruik willen maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering doen er verstandig aan om vóór 1 januari de oude zorgverzekering op te zeggen en tegelijk de nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl door aan te geven gebruik te willen maken van de overstapservice. De oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding.

Meer informatie?

Bezoek de website van de Regionale Sociale Dienst voor meer informatie of download de folder. In de folder leest u meer over de collectieve aanvullende zorgverzekering. Bijvoorbeeld hoe u zich kunt aanmelden en waar u terecht kunt voor meer informatie of hulp bij uw aanmelding.

te downloaden

RSS