HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Utrechtse Heuvelrug van plan medegebruik milieustraat Remmerden te beëindigen

Utrechtse Heuvelrug van plan medegebruik milieustraat Remmerden te beëindigen

Dit item is verlopen op 18-04-2019.

Huidige afspraken over gebruik milieustraat heroverwogen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is van plan om deelname aan de milieustraat Remmerden in Rhenen te beëindigen. De mogelijkheid om de samenwerking voort te zetten onder andere voorwaarden wordt nog onderzocht.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt gebruik van twee milieustraten. Inwoners uit Doorn, Driebergen,  Maarn en Maarsbergen kunnen terecht bij de milieustraat aan de Velperengh in Doorn. Inwoners uit de dorpen Leersum, Amerongen en Overberg maken gebruik van de milieustraat Remmerden van de gemeente Rhenen. De gemeente overweegt nu om niet langer gebruik te maken van Remmerden op basis van het onderzoek dat vorig jaar is uitgevoerd om de diensten en prestaties van de milieustraten verbeteren. Hieruit blijkt dat de voordelen van het medegebruik van Remmerden niet opwegen tegen de nadelen. Zo is de rijtijd naar de Velperengh in Doorn voor ca. 80% van de inwoners van Leersum korter dan naar Remmerden. Voor inwoners van Amerongen is Remmerden dichterbij, maar het verschil in rijtijd beperkt zich tot zo’n  5 minuten. Daar komt bij dat de openingstijden van de milieustraat aan de Velperengh ruimer zijn, de inrichting overzichtelijker en de wachttijden korter.

Het contract met de gemeente Rhenen kent een opzegtermijn van twee jaar. Momenteel wordt onderzocht of het mogelijk en zinvol is om de samenwerking nadien op een andere wijze voort te zetten. Daarbij wordt gedacht aan de optie dat inwoners van Leersum, Amerongen en Overberg van beide milieustraten (Remmerden én Velperengh) gebruik kunnen maken, en dat afgerekend wordt op basis van bezoekersaantal in plaats van inwonersaantal.

RSS