HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Veel steun van gemeenten uit het hele land voor motie tegen plastic

Veel steun van gemeenten uit het hele land voor motie tegen plastic

Dit item is verlopen op 21-12-2018.

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) is vrijdag 30 november de motie van de gemeente Utrechtse Heuvelrug tegen plastic met 99% van de stemmen aangenomen. Dit betekent dat er een landelijke lobby komt tegen het gebruik van plastic als verpakkingsmateriaal en als wegwerpartikel. De motie was - op verzoek van de raad -  ingediend door het College van burgemeester en wethouders en kreeg in de aanloop naar de vergadering veel steunbetuigingen.

Plastic dat zich ophoopt in onze leefomgeving vormt in toenemende mate een bedreiging voor mens en natuur. Overal in het land wordt op lokaal niveau door zowel gemeenten als inwoners veel gedaan om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. Maar zolang er niets wordt gedaan aan de enorme hoeveelheid plasticverpakkingen en wegwerpartikelen die op de markt worden gebracht, blijft het dweilen met de kraan open.

De aangenomen motie is een steun in de rug voor de beweging Utrechtse Heuvelrug Plastic Vrij, een initiatief van de bewonersgroep Goed Volk, die als ambitie heeft om als gemeente in 2026 plasticvrij te zijn.

RSS