HOME  |  Actueel  |  RSS

RSS

Wat is RSS

RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt u een automatische waarschuwing krijgen als op onze website een artikel toevoegd wordt.

Om de berichten te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig (zie hieronder). Met de RSS-reader en de RSS-feeds hoeft u bijna niet meer zelf op zoek te gaan om te weten of er nieuwe informatie op de site is verschenen.

Wat heeft u nodig?

Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen. Een gratis RSS-reader is bijvoorbeeld Feedreader. U kunt dit programma downloaden van de website www.feedreader.com. Een andere gratis reader is SharpReader, te vinden op www.sharpreader.net.
Voor een gebruiksvriendelijke online RSS-reader kunt u terecht bij www.onlinerss.nl

Nadat u het programma heeft gedownload en geïnstalleerd, kunt u een nieuwe RSS-feed toevoegen via "File, New, New Feed". In het venster dat vervolgens verschijnt, vult u de url van de RSS-feed in en klikt u op 'Next'. Vervolgens kunt u een naam voor de feed aangeven. Klikt u vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan uw RSS-reader.

RSS-feeds van gemeente Utrechtse Heuvelrug

Op dit moment hebben wij de volgende RSS-feeds geactiveerd: