HOME  |  Actueel  |  Projecten  |  Verkeersprojecten

Verkeersmaatregelen Koenestraat Amerongen

Nieuwe fase herinrichting Koenestraat Amerongen

Vanaf dinsdag 11 juni start de vierde fase van de werkzaamheden aan de Koenestraat in Amerongen. Er wordt verder gewerkt aan de Koenestraat rondom Allemanswaard. De werkzaamheden worden in twee delen uitgevoerd om overlast te beperken.

Er wordt gewerkt vanaf het kruispunt Koenestraat/Pr.Beatrixlaan/Breelaan tot en met het kruispunt Jachtlaan/Burg. W. Martenslaan. Ook hier worden, net als bij de andere kruispunten, verkeersplateaus en infiltratievoorzieningen aangelegd. Tussen de kruispunten wordt het asfalt verwijderd, infiltratievoorzieningen onder de grond aangebracht en een nieuw wegdek. Deze werkzaamheden duren tot 23 juli.

Parkeergarage Allemanswaard niet bereikbaar

Als er voor de ingang naar Allemanswaard wordt gewerkt, is de parkeergarage tijdelijk niet bereikbaar. Vanaf 26 juni t/m 19 juli kan er niet worden geparkeerd in deze parkeergarage. Bezoekers aan Allemanswaard worden omgeleid en kunnen in de omgeving parkeren.

Winkels Koenestraat bereikbaar

Alle winkels en bedrijven op de Koenestraat blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Dit geldt ook voor bezoekers aan Allemanswaard. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Holleweg. Vrachtverkeer wordt omgeleid via de omleidingsroute in Leersum.

Planning werkzaamheden aangepast

Vanwege het complexe project, en de zomervakantie, start de uitvoering van de volgende fase na de zomervakantie. Het gaat hierbij om werkzaamheden bij het kruispunt Koenestraat/Wildbaan. Deze werkzaamheden starten 19 augustus en worden 7 september afgerond.

Wethouder tevreden

De gemeente ontvangt weinig klachten en vragen over dit project. Wethouder Gerrit Boonzaaijer: ,,Wij zijn bijzonder tevreden over de reacties van bewoners en ondernemers. Zij geven aan het directe- en persoonlijke contact met ons projectteam te waarderen. Zij worden goed en tijdig geïnformeerd. Bewoners geven aan dat de Koenestraat er mooier op wordt. Daar doen we het voor met elkaar.”

RSS