HOME  |  Actueel  |  Werkzaamheden  |  Amerongen  |  Werkzaamheden Imminkstraat

Werkzaamheden Imminkstraat (13-03-2019)

De gemeente start in september met werkzaamheden in de Imminkstraat (tussen de rotonde Kon. Wilhelminaweg en Overstraat) en de Burg. Jhr. H. van den Boschstraat (tussen de Imminkstraat en het Dorpshuisplein). De werkzaamheden worden verricht om toekomstige overlast van regenwater tegen te gaan. In maart heeft de gemeente direct omwonenden bijgepraat  tijdens een informatiebijeenkomst. Voordat de werkzaamheden in september starten nodigt de gemeente direct omwonenden nogmaals uit voor een informatiebijeenkomst om de exacte werkzaamheden en planning uit te leggen en eventuele vragen of onduidelijkheden te bespreken. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 september van 16.30 tot 19.30 uur in Buitenlust (Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 13 in Amerongen). 

Aanleiding werkzaamheden in of rondom uw straat

Als gevolg van hevige regenbuien is de afgelopen jaren sprake van wateroverlast op straat en in woningen in uw omgeving. Deze wateroverlast wordt veroorzaakt doordat het rioolstelsel overbelast raakt en hierdoor het regenwater niet meer kan verwerken. Dit willen we in de toekomst graag voorkomen. Met deze werkzaamheden pakken we de oorzaak aan.

Wat gaat er gebeuren?

Om de wateroverlast te beperken, willen we regenwater apart opvangen en afvoeren. Het regenwater komt dan niet meer direct in de riolering, maar in een aparte infiltratievoorziening. Deze voorzieningen moeten op bepaalde punten onder de straten in uw omgeving worden aangelegd. Zo’n infiltratievoorziening laat het schone regenwater wegzakken in de bodem, zodat het wordt teruggegeven aan de natuur. De gemeente werkt ook in andere straten aan het tegengaan van wateroverlast en het aanleggen van infiltratievoorzieningen. Meer hierover leest u op: www.heuvelrug.nl/amerongenregenwaterproof.

Waar worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De werkzaamheden vanaf september 2019 vinden plaats in:

  • De Imminkstraat tussen de rotonde en de Overstraat
  • De Burgemeester Jhr. H. van den Boschstraat tussen het Dorpshuisplein en de Imminkstraat
  • De kruising van de Imminkstraat met de Overstraat

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden in de aangegeven straten, worden de weggedeelten in vijf fases afgesloten voor verkeer. De aanliggende woningen kunnen dan tijdelijk niet met de auto bereikt worden. Uiteraard is uw woning wel bereikbaar voor nood en hulpdiensten. Op bijgevoegd kaartje kunt u deze fasering al bekijken.

Contact

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met projectleider Kees van Zutphen. Hij is bereikbaar via ons klantcontactcentrum: (0343) 56 56 00.

RSS