• Locatie Doorn
 • 32 uur per week
 • Minimaal hbo

Heb jij affiniteit met communicatie? Kun jij inspireren en heb jij visie op participatie? Heb je ervaring binnen een politieke omgeving en weet je hoe je een weloverwogen belangenafweging maakt? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Solliciteer direct(externe link)

Dit ga je doen 

De samenleving is flink in beweging. Er spelen grote thema’s en er wordt veel gevraagd van de overheid. In het bijzonder van gemeenten. Wij vinden het belangrijk om de omgeving vroeg te betrekken bij nieuwe plannen en projecten in onze gemeente. Als adviseur participatie en omgevingsbetrokkenheid breng je jouw expertise in bij projecten en andere communicatie- en participatievraagstukken. De focus ligt op onderwerpen binnen de Omgevingswet en Duurzaamheid. 

Jij inspireert en adviseert collega’s op een vernieuwende wijze. Je laat hen zien hoe je participatieprocessen vormgeeft en helpt hen bij het opstellen van een plan van aanpak. Daarin is altijd het doel: hoe zorg je voor een breed bereik en verbinding met inwoners, partners en andere belanghebbenden uit onze gemeente. En je zorgt ervoor dat het proces zorgvuldig en transparant wordt doorlopen. Het mooiste compliment dat je kunt krijgen is dat mensen het misschien niet eens zijn met de uitkomst, maar dat ze zich gehoord en gezien voelen en snappen hoe de belangen zijn gewogen.

Verder

 • Adviseer je bestuurders, collega's en initiatiefnemers bij complexe en reguliere participatieprocessen
 • Ontwikkel en bewaak je het communicatie- en participatiebeleid
 • Maak je omgevingsanalyses
 • Zorg je voor een aanbod van participatietrainingen
 • Faciliteer je gesprekken en bijeenkomsten met collega’s, bestuurders of bewoners die gaan over participatie. Bijvoorbeeld een bewonersavond leiden, een gesprek met de raad over participatiebeleid etc.

Je bent onderdeel van het team Communicatie van 10 collega’s met verschillende rollen. Je werkt nauw met hen samen maar ook met de verschillende project- en programmamanagers en beleidsadviseurs binnen onze gemeente.

Hoe ziet jouw werkweek er straks uit? 

Op maandag heb je een online weekstart met je team en een overleg met een wethouder over de participatie voor een nieuwe gebiedsontwikkeling. ’s Middags schuif je aan bij het programmateam duurzaamheid om een omgevingsanalyse te maken voor de energietransitie.

Op dinsdag geef je op kantoor een training aan collega’s over hoe je een participatiegesprek voert met bijvoorbeeld inwoners. En leer je hun hoe ze participatieprocessen kunnen opzetten voor hun projecten.

Woensdag is je vaste kantoordag met het team. Je spreekt elkaar over de lopende projecten, de uitwerking van de communicatievisie en de invulling van het teamuitje. Ook heb je de maandelijkse lunch en bijpraatmoment met de collega’s van publiekscommunicatie.

Donderdagochtend blok je je agenda en ontwerp je een participatieproces voor de nieuwe woonvisie. In de middag werk je met een communicatiemedewerker aan de ontwikkeling van de participatietoolbox en ’s avonds ben je gespreksleider tijdens een bewonersavond over een nieuwe opvangplek voor jonge statushouders. 

Dit ben jij  

Participatie met belanghebbenden bij de ontwikkeling van plannen en projecten zit in je genen. Dat zien we omdat je vernieuwende ideeën hebt en de do’s en don'ts kent. Je bent een echte adviseur, met een dienstverlenende instelling en gaat relatiegericht te werk. Jij brengt het proces naar een hoger niveau door het participatievraagstuk scherp te formuleren en de juiste mensen erbij te betrekken. 

Verder

 • Heb je minimaal een hbo-opleiding
 • Ben je bekend met Factor C of een vergelijkbaar instrument
 • Schrijf je helder en bondig
 • Heb je affiniteit met de (gemeentelijke) overheid
 • Ben je bereid om opleidingen te volgen en mee te draaien in het piket crisiscommunicatie

Dit bieden wij 

Je komt te werken in het professioneel en ambitieus team, waar wordt gewerkt op basis van vertrouwen. Dit geeft veel vrijheid en flexibiliteit in je werk. Daarnaast is dit een nieuwe functie binnen onze gemeente, waarin jij als persoon het verschil maakt door jouw enthousiasme en overtuigende persoonlijkheid.

Verder

 • Een bruto maandsalaris tot maximaal €5.247 op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 CAO Gemeenten)
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% en 194,4 verlofuren
 • De mogelijkheid en goede faciliteiten om hybride te werken
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een goed bereikbaar gemeentekantoor midden in het centrum van Doorn

De 7 pluspunten waarom je bij onze gemeente moet komen werken.

Solliciteren

Ben je enthousiast en wil je binnen onze gemeente impact maken? Solliciteer dan via de button Solliciteer direct! Voor vragen neem je contact op met onze recruiter Carlijn Mutgeert via 06 55 90 67 99 of carlijn.mutgeert@heuvelrug.nl. Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Dit zijn wij

Bij ons zijn de lijnen kort en is de sfeer informeel. Samen met inwoners, ondernemers, partners en bestuurders werken we met visie en ambitie aan actuele thema’s. Het werk neemt toe en op een aantal thema’s willen we sneller resultaat boeken. Daarom investeren we in onze organisatie. We zoeken nog meer bevlogen professionals. Jong of ouder, met veel ervaring of net afgestudeerd.  

Wij zijn een groene en mooie gemeente met 50.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.