• Locatie Doorn
 • 32-36 uur per week
 • hbo/wo

Heb jij affiniteit met de omgevingswet? Ben jij adviseur met een oplossingsgerichte instelling, die weet hoe je een brug kan slaan tussen deze wet en de praktijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Solliciteer direct(externe link)

Dit ga je doen

Als adviseur ruimtelijke ordening heb je een grote impact op de ontwikkeling van een (duurzame) leefomgeving in de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor onze inwoners en ondernemers.
Je treedt op als adviseur bij projecten op het gebied van ruimtelijk ordening waarbij je adviseert over de ruimtelijke procedures voor de uitvoer van het project. Dit zijn voornamelijk grote en/of politiek gevoelige projecten, zoals het (bouw)initiatief het mariniersterrein in Doorn, waar in de toekomst 400 woningen worden gerealiseerd.

Daarnaast ben je samen met twee directe collega’s verantwoordelijk voor de overgang van bestemmingsplannen naar één omgevingsplan. Hierin lopen we als gemeente voorop en zijn we in de afronding van een concept omgevingsplan voor een van onze dorpen, waarbij we op het punt staan de bestuurlijke besluitvorming in te gaan. In dit traject kom je veel beren op de weg tegen, je boekt vooruitgang door met lef knopen door te hakken en de realiteit uit de praktijk mee te nemen in de besluitvorming.

Verder bedenk en implementeer je de vergunningchecks, op basis van het omgevingsplan. Hierbij zet je juridische regels om naar toepasbare regels. Deze werk je uit in checks voor inwoners en ondernemers binnen onze gemeente om vergunningen aan te kunnen vragen in het landelijke Omgevingsloket. Een analytische puzzel die we verwerken met behulp van specifieke software (STTR Builder).

Tot slot word je bij de volgende aanvullende werkzaamheden betrokken:

 • Het bijdragen aan de participatie met inwoners over het omgevingsplan, zoals het meenemen van inwoners in de wetswijzigingen
 • Het beantwoorden van zienswijzen en het voeren van overleg met andere overheden, belangengroepen en initiatiefnemers
 • Het adviseren van het management, de betrokken portefeuillehouder, het college van B&W en de raad

In deze functie hoor je bij het team Omgevingsontwikkeling (21 personen) en werk je nauw samen met twee directe collega’s en de projectleiders uit het team.

Dit bieden wij

Een functie waarbij je het verschil maakt voor onze inwoners. De Omgevingswet is nieuw waardoor er volop ruimte is voor innovatie en creativiteit, in de vorm van puzzelen en dingen uitproberen. Daarnaast kom je te werken in een fijn team met veel vertrouwen in elkaar. Je krijgt dan ook veel verantwoordelijkheid en autonomie in het uitvoeren van je functie.

Verder bieden wij:

 • Een bruto maandsalaris tot maximaal € 5.247, - op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 CAO Gemeenten)
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% en 194,4 verlofuren
 • De mogelijkheid en goede faciliteiten om hybride te werken
 • Een goed bereikbaar gemeentekantoor midden in het centrum van Doorn

Bekijk vooral onze zeven pluspunten waarom je bij onze gemeente moet komen werken.

Dit ben jij

Jij doet ertoe door jouw stakeholders te adviseren over de praktische toepasbaarheid van het omgevingsplan van onze gemeente. Hierin ben je creatief, innovatief en oplossingsgericht, om onze inwoners verder te helpen binnen de kaders van de wet. Daarnaast beschik je over inlevingsvermogen. Jij kan je verplaatsen in de inwoner, de ruimtelijke procedures en hebt gevoel voor de politiekgevoelige omgeving waarbinnen je werkzaam bent.

Verder vragen wij:

 • Een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur Planologie
 • Relevante werkervaring binnen het ruimtelijk domein
 • •    Ervaring met de implementatie van de Omgevingswet of als vergunningverlener binnen de gemeente is een pre
 • •    Een minimale beschikbaarheid van 32 uur
 • •    Een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift

Dit zijn wij

De Utrechtse Heuvelrug is een groene en mooie gemeente met 50.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. Onze professionals hebben hart voor de samenleving en zetten zich daar dagelijks met veel energie voor in. We hebben allerlei interessante, maatschappelijke vraagstukken en spelen in op de tendens van ‘meer samenleving, minder overheid’. Wij zijn ambitieus en vallen graag op een positieve manier op. We profileren ons als duurzame gemeente.

Solliciteren

Ben je enthousiast en wil je een mooie bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze gemeente? Solliciteer dan via de button bovenaan deze pagina.Voor vragen, neem contact op met onze recruiter Carlijn Mutgeert via 06 55 90 67 99 of carlijn.mutgeert@heuvelrug.nl.

Bij indiensttreding wordt om een ‘Verklaring omtrent gedrag’ gevraagd.

Al onze vacatures worden uitgezet bij het Werkgeversservicepunt ter bevordering van de instroom van mensen met een arbeidsbeperking. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.