Vanaf 17 tot en met 29 februari is de Amersfoortseweg tussen Kampweg en de grens van de bebouwde kom richting Maarn volledig afgesloten.

Slagbomen sluiten de Amersfoortseweg af

De Amersfoortseweg (N227) in Doorn, tussen huisnummers 26 t/m 90, wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden zijn maandag 20 januari gestart en duren circa drie maanden. Er wordt ook in de avonduren en op zaterdag gewerkt.

Het verbeteren van de verkeersveiligheid staat centraal. De fietspaden komen vrij te liggen van de rijbaan. Bij de Willem de Zwijgerlaan komen verkeerslichten voor een veilige oversteek van en naar de basisschool De Kameleon. De bushokjes komen direct bij de bushaltes te staan. Met een slinger in de weg, verhoogde zebra’s en een smaller wegprofiel wordt er langzamer gereden en wordt de weg veiliger.

Actuele werkzaamheden en verkeersmaatregelen

Zondag 1 maart is Amersfoortseweg weer open

In het begin van deze week is de Amersfoortseweg in Doorn geasfalteerd. Ook zijn er ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan verkeerslichten voor de voetgangersoversteekplaats aangebracht. Ook is de betonnen middengeleider aangebracht. Deze moet tenminste drie dagen uitharden voordat er weer verkeer op de weg wordt toegelaten.

Daarom blijft de weg tot en met zaterdag 29 februari afgesloten voor het verkeer. Ofwel: verkeer van Doorn naar Maarn (en omgekeerd) moet nog even gebruik maken van de omleidingsroutes via Driebergen en/of Leersum.

Vanaf zondag 1 maart is de Amersfoortseweg in Doorn weer open. Dan geldt weer een om-en-om-regeling met een mobiele verkeersregelinstallatie. De zijstraten Beatrixlaan, Bergweg, Julianaweg en Parklaan blijven afgesloten. Ook tijdens deze laatste weken van de werkzaamheden om de verkeersveiligheid op de Amersfoortseweg te verbeteren, heeft sluipverkeer nog geen doorgang.

Gebruik van de weg

Tijdens de werkzaamheden is de verkeerscapaciteit voor gemotoriseerd verkeer van de Amersfoortseweg zeer beperkt. Zonder maatregelen leveren de ochtend- en avondspits lange files op. Voor het regionale verkeer op de A12 komend vanaf Utrecht is daarom een omleidingsroute aangegeven. Op de A12 bij Bunnik, Driebergen-Rijsenburg en Maarn. Afhankelijk van uw bestemming wordt u geadviseerd afslag Bunnik, afslag Driebergen-Rijsenburg of afslag Leersum te nemen. Voor het lokale wegennet beginnen de omleidingen in Woudenberg, Maarsbergen en Cothen. Bekijk de kaart ‘Regionale omleiding 20 januari – medio april i.v.m. werkzaamheden N226 - Amersfoortseweg' onder de kop 'Tekeningen afsluitingen en verkeersmaatregelen'.

  • De actuele werkzaamheden en de lokale verkeersmaatregelen kunt u per week bekijken onder de kop ‘Actuele werkzaamheden en verkeersmaatregelen’.
  • Bestemmingsverkeer voor Landgoed Zonheuvel, de Kaapse Bossen of Chalet St. Helenaheuvel komend vanaf Utrecht over de A12 kan afrit 21, Maarn/Doorn blijven gebruiken. Komend vanaf Arnhem is afrit 22 Maarsbergen het snelst. Daarna rijdt u via Maarn naar de Amersfoortseweg.
  • Hulpdiensten, brandweer, ambulance en politie, kunnen de woningen wel bereiken. Ook blijven alle winkels op de Amersfoortseweg bereikbaar.
  • Vanaf de Dorpsstraat (N225) zijn alle straten die toegang geven tot Doorn-Noord open.
  • Vanwege de doorkomst van de Vuelta (een internationale wielerronde) in augustus worden de snelheidsremmende maatregelen ter hoogte van huisnummer 90 in september uitgevoerd.

Vignet bewoners en bedrijven Doorn-Noord

Een vignet voor Doorn-Noord is niet meer nodig. Komende twee weken is de Amersfoortseweg volledig afgesloten en in maart zijn de Beatrixlaan, Julianaweg, Parklaan en Bergweg ook afgesloten.

2 x 10 dagen volledige afsluiting

De Amersfoortseweg wordt twee keer voor ongeveer 10 dagen volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor fietsers gelden dan omleidingsroutes. Voor voetgangers gelden geen beperkingen. De eerste volledige afsluiting voor gemotoriseerd verkeer is van 17 tot uiterlijk 28 februari. De tweede volledige afsluiting is in de eerste twee weken van april.

Busvervoer met lijndienst 82 van Doorn naar Amersfoort en terug

De lijndienst 82 rijdt, behalve tijdens de volledige afsluitingen (zie periode hierboven) de gebruikelijke route. Tijdens de meerdaagse afsluitingen gaat de lijndienst van Doorn via Leersum naar Maarsbergen en vervolgt daarna de gebruikelijke route naar Amersfoort. Een pendelbusje van Syntus verzorgt dan het stukje van de weggevallen lijndienst van Maarn naar Maarsbergen. Daar kunnen passagiers overstappen op de ‘normale’ bus en bij terugkomst retour naar Maarn. (Het gedeelte van de lijndienst over de Amersfoortseweg tussen Maarn en Doorn vervalt tijdens de twee volledige 10-daagse afsluitingen).

Help mee aan veiligheid

Tijdens de werkzaamheden komen inwoners dicht bij werkende machines. Blijf buiten het draaibereik van deze machines en zoek oogcontact met de chauffeur en/of machinist. Deze laat dan merken dat hij u ziet. U kunt dan veilig verder lopen of er wordt duidelijk gemaakt dat u even moet wachten.

Communicatie

Inloopspreekuur

Heeft u vragen? Op woensdagen van 14.30 - 16.00 uur is er inloopspreekuur in de bouwkeet bij basisschool De Kameleon. Daar bent u hartelijk welkom zonder afspraak.

Nieuwsbrief

Via de button meldt u zich aan als abonnee.

Aanmelden online nieuwsbrief herinrichting Amersfoortseweg

Lees de vorige nieuwsbrieven

Contact met de projectleider

Wilt u contact met projectleider Joris Jansen? Gebruik dan het e-mailadres amersfoortseweg@heuvelrug.nl.

Tekeningen afsluitingen en verkeersmaatregelen

Overige projectinformatie