Maud de Vries van basisschool de Regenboog in Amerongen ondertekent namens de school het convenant zwerfafval

Basisschool De Regenboog in Amerongen mag zich sinds 31 maart onderdeel noemen van het ‘Prikkersgilde’ van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De officiële start - met ondertekenen van een heus convenant, vanuit de gemeente door wethouder Hans Waaldijk - viel ruim een jaar geleden helaas door Corona in het water. Nieuwe pogingen wederom. Intussen is de rust op de school enigszins teruggekeerd. Tijdens een startmoment, waarbij de wethouder virtueel aanwezig was, werd het convenant alsnog ondertekend door leerling Maud de Vries en leerkracht Marco Brussaard. Hoera! 

De Regenboog ruimt vanaf nu geregeld een stuk van de omgeving van de school op en besteedt aandacht aan (zwerf)afval in de lessen. De gemeente zorgt onder andere voor afvalgrijpers en hesjes. Alle basisscholen zijn als lid van het Prikkersgilde terug te vinden op de digitale kaart

Ook in tijden van Corona kunnen scholen dus gewoon starten als ‘zwerfafval-adoptieschool’. Spullen langsbrengen kan gelukkig nog altijd. En onze wethouder is goed met beeldscherm en in filmpjes!