Bekijken wat er in het bestemmingsplan van een bepaald gebied staat kan via Ruimtelijkeplannen.nl. In het Cultuurhuis in Doorn is een ruimte waar u (op afspraak) de bestemmingsplannen op papier kunt bekijken.

In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Een gebied is bijvoorbeeld bestemd voor bedrijven of juist alleen voor woningen. De gemeenteraad bepaalt wat er in een bestemmingsplan staat.

U kunt de bestemmingsplannen online inzien. Langskomen kan ook maar alleen op afspraak.

Overleg vooraf met ons over uw plannen

Overleg vooraf met ons over uw plannen. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Vanwege de coronamaatregelen zijn de medewerkers van team Omgevingsverzoeken alleen telefonisch en via het contactformulier bereikbaar. U kunt voorlopig geen afspraak voor een balieafspraak maken.

Stel uw vragen

De medewerkers van het Team Omgevingsverzoeken zijn rechtstreeks bereikbaar op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur via (0343) 56 56 65. Wij helpen u graag verder. Kunt u ons niet bereiken? Als u het contactformulier invult dan bellen of mailen wij u binnen vier dagen terug.

Vanwege de genomen maatregelen rondom het coronavirus en het toegenomen aantal vragen en aanvragen zijn wij telefonisch helaas minder goed bereikbaar. Om u zo snel mogelijk goed van dienst te zijn, heeft mailcontact en/of het invullen van het contactformulier onze voorkeur.    

Uw vraag kunt u mailen naar omgevingsverzoeken@heuvelrug.nl. Zet in uw mail ook het dorp, adres met huisnummer en uw telefoonnummer, zodat we u kunnen bereiken. Soms krijgt u niet direct antwoord omdat er bijvoorbeeld advies moet worden gevraagd.

Weten welke bestemming een gebied heeft? Bijvoorbeeld als u een huis koopt of een bedrijf wil starten? Het bestemmingsplan geeft antwoord op vragen als:

  • mag er worden gebouwd of verbouwd
  • mogen bedrijven zich hier vestigen
  • hoe mag een stuk grond worden gebruikt
  • mogen er wegen worden aangelegd

Extra informatie

Een bestemmingsplan bestaat uit:

  • één of meer kaarten van het plan: een verbeelding of plankaart. Hierop ziet u waar er bijvoorbeeld gebouwd en/of gewoond mag worden en waar bedrijven zich mogen vestigen
  • regels die bepalen of en hoe er gebouwd mag worden en hoe de grond gebruikt mag worden
  • een toelichting waarin het bestemmingsplan wordt uitgelegd en waarom voor die regels is gekozen