Bekijken wat er in het bestemmingsplan van een bepaald gebied staat kan via Ruimtelijkeplannen.nl. In het Cultuurhuis in Doorn is een ruimte waar u (op afspraak) de bestemmingsplannen op papier kunt bekijken.

In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Een gebied is bijvoorbeeld bestemd voor bedrijven of juist alleen voor woningen. De gemeenteraad bepaalt wat er in een bestemmingsplan staat.

U kunt de bestemmingsplannen online inzien. Langskomen kan ook maar alleen op afspraak.

Overleg vooraf met ons over uw plannen

Overleg vooraf met ons over uw plannen. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Vanwege de coronamaatregelen zijn de medewerkers van team Omgevingsverzoeken alleen telefonisch en via het contactformulier bereikbaar. U kunt voorlopig geen afspraak voor een balieafspraak maken.

Stel uw vraag

Op dit moment komen er zoveel aanvragen binnen dat wij niet de volledige dienstverlening kunnen leveren. Wij richten ons daarom voorlopig helemaal op het afhandelen van de aanvragen. En moeten er daarom voor kiezen om de telefonische bereikbaarheid van de vakafdeling te beperken.

Terugbelverzoek

Heeft u een dringende vraag? Stuur ons dan een terugbelverzoek via het contactformulier. Geef zo duidelijk mogelijk aan wat uw vraag is of waarvoor u teruggebeld wilt worden.

Omdat wij ons helemaal richten op het behandelen van de aanvragen kan het een week of langer duren voordat wij reageren op uw terugbelverzoek. Wij vragen om uw begrip.

Weten welke bestemming een gebied heeft? Bijvoorbeeld als u een huis koopt of een bedrijf wil starten? Het bestemmingsplan geeft antwoord op vragen als:

  • mag er worden gebouwd of verbouwd
  • mogen bedrijven zich hier vestigen
  • hoe mag een stuk grond worden gebruikt
  • mogen er wegen worden aangelegd

Extra informatie

Een bestemmingsplan bestaat uit:

  • één of meer kaarten van het plan: een verbeelding of plankaart. Hierop ziet u waar er bijvoorbeeld gebouwd en/of gewoond mag worden en waar bedrijven zich mogen vestigen
  • regels die bepalen of en hoe er gebouwd mag worden en hoe de grond gebruikt mag worden
  • een toelichting waarin het bestemmingsplan wordt uitgelegd en waarom voor die regels is gekozen