Wat is het?

Als u wilt weten wat er in het bestemmingsplan van een bepaald gebied staat, kunt u dit bekijken via Ruimtelijkeplannen.nl of op het gemeentehuis.

In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Een gebied is bijvoorbeeld bestemd voor bedrijven of juist alleen voor woningen. De gemeenteraad bepaalt wat er in een bestemmingsplan staat.

U kunt de bestemmingsplannen online inzien. Langskomen kan ook maar alleen op afspraak.

Hoe werkt het?

Overleg vooraf met ons over uw plannen. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Vanwege de coronamaatregelen zijn de medewerkers van team Omgevingsverzoeken alleen telefonisch en via het contactformulier bereikbaar. U kunt voorlopig geen afspraak voor een balieafspraak maken.

Stel uw vragen

De medewerkers van het Team Omgevingsverzoeken zijn rechtstreeks bereikbaar op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur via (0343) 56 56 65. Wij helpen u graag verder. Kunt u ons niet bereiken? Als u het contactformulier invult dan bellen wij u binnen vier dagen terug

Als u wilt weten welke bestemming een gebied heeft, bijvoorbeeld als u een huis koopt of een bedrijf wil starten, geeft het bestemmingsplan antwoord op vragen als:

  • Of er mag worden gebouwd of verbouwd;
  • Of bedrijven zich hier mogen vestigen;
  • Hoe een stuk grond mag worden gebruikt;
  • Of er wegen mogen worden aangelegd.

Wat moet ik doen?

Bestemmingsplannen kunt u online bekijken via https://1581.ropubliceer.nl/ of de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. In het Cultuurhuis in Doorn is een ruimte waar u de bestemmingsplannen op papier kunt bekijken.

Extra informatie

Een bestemmingsplan bestaat uit:

  • één of meer kaarten van het plan. Dit wordt een verbeelding of plankaart genoemd. Hierop ziet u waar er bijvoorbeeld gebouwd en/of gewoond mag worden en waar bedrijven zich mogen vestigen;
  • regels die bepalen of en hoe er gebouwd mag worden en hoe de grond gebruikt mag worden;
  • een toelichting waarin het bestemmingsplan wordt uitgelegd en waarom voor die regels is gekozen.