Na twee jaren van afwezigheid gaan we op 5 mei 2023 weer het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen en overhandigen aan burgemeester Frits Naafs. We hopen met veel hardlopers om 10.15 uur het vuur te kunnen ontsteken in Doorn. Na afloop is er voor alle lopers als beloning een ontbijt.

Lopers kunnen de hele afstand (26 km) lopen of als duo met een maatje in estafettevorm (fietsen/lopen). Ook kun je in een van de dorpen van de Utrechtse Heuvelrug te beginnen. Vanaf de tweede tussenstop in Remmerden is het ongeveer 16 kilometer en vanaf de laatste tussenstop in Amerongen ongeveer 10,5 kilometer. Het looptempo is ongeveer 7 minuten/kilometer.

Voor de lopers die de hele afstand lopen vertrekt om 5.45 vanuit Doorn de bus naar Wageningen. Lopers die aansluiten op een andere plek regelen zelf hun vervoer. Nabij alle tussenstops is een bushalte (lijn 50) en parkeergelegenheid.

Opgeven is verplicht voor de lopers/duo's die van de bus gebruik willen maken en/of na afloop willen aansluiten bij het ontbijt met de burgemeester. Duo's schrijven samen in.

Er is een busje beschikbaar waar lopers even in kunnen uitrusten als dat nodig is en voor het vervoer van (een beperkt aantal) fietsen naar Wageningen

De organisatie voor deze editie is in handen van de TRCU(externe link) en van Runxperience(externe link).