De opvallende paarse containers van Biga Groep staan al in Amerongen, Maarn en Maarsbergen. Daar komt Leersum nu bij. Inwoners van Leersum kunnen afgedankte kleding en ander textiel in gesloten zakken kwijt in de containers aan de Bijenkorf en de Kerkweg. Dit zijn bestaande locaties waar de huidige textielcontainers worden vervangen door containers van de Biga Groep.

Op de Scherpenzeelseweg komt een textielcontainer, ter hoogte van het elektriciteitshuisje naast de Oude Algemene Begraafplaats. Het gaat hierbij om een proeflocatie. Over een half jaar wordt besloten of deze locatie permanent wordt.

De bedoeling is dat Biga Groep de textielinzameling geleidelijk aan uitbreidt naar alle dorpen van de gemeente. Ook de huis-aan-huis inzameling van textiel door Biga gaat naar verwachting weer van start nadat het vorig jaar tijdelijk is stilgelegd vanwege corona. We houden u op de hoogte.

De samenwerking met Biga Groep voor de inzameling van kleding en ander textiel biedt een extra werksoort voor mensen voor wie het hebben van een baan niet vanzelfsprekend is. Een mooie combinatie van recyclen en een maatschappelijke bijdrage.

Bekendmaking aanwijzingsbesluittextielcontainers in Leersum

Op 4 januari heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de volgende locaties aan te wijzen als locatie voor het plaatsen van verzamelcontainers voor huishoudelijk afval.

  • Scherpenzeelseweg in Leersum ter hoogte van elektriciteitshuisje naast de Oude Algemene Begraafplaats: 1 bovengrondse textielcontainer
  • Bijenkorf in Leersum bij parkeerplaats op de bestaande locatie: 1 bovengrondse textielcontainer
  • Kerkweg in Leersum tegenover nummers 31 en 33: 2 bovengrondse textielcontainers

De locaties aan de Bijenkorf en de Kerkweg zijn bestaande locaties waar de textielcontainers van Sympany worden vervangen door containers van Biga Groep.

De locatie aan de Scherpenzeelseweg gaat om een proeflocatie. Na zes maanden wordt beoordeeld of deze locatie permanent wordt.

De bevoegdheid voor dit besluit volgt uit de Afvalstoffenverordening en het Afvalstoffenbesluit.