Wat begon als een proef in Amerongen en Maarn blijkt een succes. Al meer dan een jaar verzorgt Biga Groep in deze twee dorpen de huis-aan-huisinzameling van textiel. De opbrengst is goed. Voor de Biga-medewerkers is het prettig en zinvol werk. Voor inwoners is het gemakkelijk als de zakken afgedankte kleren aan huis worden opgehaald. Het is dus de hoogste tijd deze service uit te breiden naar de hele gemeente.

Dit jaar komt het team van Biga Groep in alle dorpen vier keer langs om oude kleding en ander textiel in te zamelen. In de week voor de inzameling ontvangt u een textielzak waar u het textiel in kan doen. De eerste keer is de planning als volgt:

  • Leersum woensdag 29 januari
  • Amerongen donderdag 30 januari
  • Overberg donderdag 30 januari
  • Driebergen-Rijsenburg 26 februari
  • Maarn donderdag 27 februari
  • Maarsbergen donderdag 27 februari
  • Doorn vrijdag 28 februari

De inzameldata vindt u ook terug in de afval app en op www.mijnafvalwijzer.nl.

Biga Groep zamelt alleen binnen de bebouwde kom in. De bestaande verzamelcontainers voor textiel die in de dorpen staan, blijven in gebruik. Daar kunt u dus ook textiel en kleding naar toe brengen.

Amerongen, Leersum en Overberg als eerste aan de beurt

Volgende week krijgen inwoners, binnen de bebouwde kom van Amerongen, Leersum en Overberg, een textielzak in de brievenbus. Deze zak is om afgedankte kleren en ander textiel in te doen. Ook schoenen, knuffels, riemen en tassen mogen hier bij. Het is niet erg als de spullen kapot of versleten zijn, als ze maar wel schoon en droog zijn. Zet u de gevulde zak vóór 08.00 uur aan de weg?

Wie is Biga Groep?

Biga Groep is een sociaal werkbedrijf dat vooral bekend is van het werk in de groenvoorziening en de schoonmaak. Zij nemen mensen in dienst en helpen hen bij hun zoektocht naar een andere baan bij een werkgever in de regio. Zij zetten zich in voor mensen die langdurig werkeloos zijn en mensen met een arbeidsbeperking die anders thuis zitten. Het bedrijf wordt ook ingezet om mensen naar werk te begeleiden die bekend zijn bij de sociale dienst. Het textielproject levert extra en ander werk op.