Wat voor soort landschappen bieden kansen voor energieopwekking? En wat voor voorwaarden stellen we daar dan aan? Wij gaan graag met u in gesprek. Er komen de komende jaren grote opgaven op gemeenten af, die ervoor gaan zorgen dat onze omgeving gaat veranderen. Het opwekken van duurzame energie is zo’n opgave. Dat betekent dat we als gemeente nu moeten gaan nadenken over hoe we deze opgave het beste van handen en voeten kunnen voorzien.

Wij hebben een unieke omgeving met bijzondere landschappen en veel natuur. We vinden het daarom als Utrechtse Heuvelrug extra belangrijk om de kwaliteit van het landschap zorgvuldig mee te wegen bij het nadenken over duurzame energieopwekking. We nodigen u daarom graag uit om samen de kansen voor duurzame energieopwekking te verkennen! Het eerste gesprek hierover vindt plaats op dinsdagavond 15 oktober. Hier gaan we in gesprek over de landschapstypen in onze gemeente en de kansen voor energieopwekking die daar bij passen.

Na deze eerste, brede, bijeenkomst werken we de resultaten uit in drie vervolggesprekken. Deze momenten plannen we na de eerste bijeenkomst.

Waar: Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2, Doorn
Wanneer: Dinsdag 15 oktober, van 19.00 uur (start programma 19.30 uur) tot 22.00 uur (inclusief borrel)
Aanmelden kan tot 10 oktober duurzaam@heuvelrug.nl