Wilt u uw woning levensloopbestendig maken maar krijgt u het niet rond? Dan is de Blijverslening misschien een oplossing. Met deze lening kunt u maatregelen nemen waarmee u langer thuis kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld het aanpassen van de badkamer of een slaapkamer op de begane grond.

Een Blijverslening is een (tweede) hypotheek op de woning tussen € 2.500 en € 30.000. Heeft u al een hypotheek op de woning? Dan mag het bedrag van deze hypotheek en de Blijverslening samen, niet méér dan 80% van de WOZ-waarde van de woning zijn.

Voor wie is het bedoeld?

  • U of iemand uit uw gezin heeft een zorgvraag waardoor aanpassing van de woning nodig is
  • U wilt uw woning (preventief) levensloopbestendig maken. U bent 55 jaar of ouder. Als er twee aanvragers zijn dan is in ieder geval een van beide 55 jaar of ouder. U woont ten minste drie jaar in de woning

Vragen over de Blijverslening kunt u stellen aan Charlotte Derksen via (0343) 56 56 00 of info@heuvelrug.nl. Zij geeft uw gegevens door aan een woonadviseur van het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug. De woonadviseurs adviseren u over de gewenste aanpassingen aan uw woning. De eerste aanvraag voor de Blijverslening doet u bij de gemeente.

Een Blijverslening aangevraagd. En dan?

Vinden wij dat uw situatie geschikt is voor een Blijverslening? Dan krijgt u van ons een toewijzingsbrief én een aanvraagformulier om de Blijverslening bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland(externe link) aan te vragen. Het Stimuleringsfonds bekijkt of uw aanvraag haalbaar is. Zo ja, dan krijgt u een offerte voor de Blijverslening, die u ondertekent en terug stuurt naar SVn. Hierna ontvangt u bericht over het afhandelen van uw lening. Bij een negatieve toetsing krijgt u geen Blijverslening.

De kosten voor een Blijverslening bestaan (naast de lening zelf) uit afsluitkosten, notariskosten en eventuele kosten voor een financieel adviseur.