Heuvelrug Wonen gaat 22 nieuwe appartementen realiseren op de huidige plek staan nu 14 verouderde duplexwoningen. Deze bestaande woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en worden gesloopt. In het nieuwe appartementencomplex komen twaalf levensloopbestendige woningen en twee studio’s. Door de ligging in het centrum is het complex zeer geschikt voor senioren. Het gebouw is dan ook voorzien van een lift. Verder bestaat het uit een middendeel van vier lagen met aan weerszijden delen van drie lagen (zie afbeelding). Rondom het gebouw is ruimte voor groen. Het zijn allemaal sociale huurwoningen.

Bouwen voor de toekomst

Uiteraard hebben deze nieuwe woningen een duurzaam karakter. De energiezuinige appartementen zijn gasloos en worden voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.

Ruimtelijke procedure en omgevingsvergunning

De  ruimtelijke procedure om dit mogelijk te maken is doorlopen en het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. In deze procedure wordt onder andere ingegaan op vorm en massa van het complex, parkeermogelijkheden en de groenstructuur. De omgevingsvergunning voor het bouwen van deze appartementen is verleend. Het bouwplan is getoetst aan voldoet aan de regels die zijn gesteld in het bestemmingsplan. Het besluit van de omgevingsvergunning is openbaar bekend gemaakt o.a. in Gemeentenieuws en in De Kaap/Stichtse Courant.

Voor vragen over de uitvoering, planning van de bouw van de appartementen of hoe u in aanmerking kunt komen voor een van de appartementen, neem dan contact op met Heuvelrug Wonen. Hieronder vindt u de contactgegeven.

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met projectleider Alfred Konijnenbelt via (0343) 56 50 00 of info@heuvelrug.nl.