Coronavirus

Voor actuele maatregelen en informatie over onze gemeente kijk op de

Informatiepagina Coronavirus >>>

Gemeente Utrechtse Heuvelrug, naar homepage

Informatiepagina Coronavirus

Onze gemeente volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid. Wij vragen alle inwoners om de aanwijzingen op te volgen. Gebeurt dat niet en als aanspreken niet helpt, dan kunt u onze handhavers bellen: (0343) 56 56 40

 

Coronatest

Hebt u klachten die passen bij het coronavirus? Maak dan een afspraak voor een gratis test bij de GGD bij u in de buurt. Bel 0800-1202, dat kan dagelijks van 08.00 uur tot 20.00 uur.

U kunt ook online een test afspreken en de testresultaten inzien. U heeft uw DigiD nodig om in te kunnen loggen.

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplicht. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

infograhpic met gedeeltelijke lockdown

Door op de kaart te klikken komt u op de website van de rijksoverheid en kunt u deze Publieksversie Routekaart downloaden.