Informatiepagina Coronavirus

basisregels in pictogrammen

Onze gemeente volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid voor de coronamaatregelen. Wij vragen alle inwoners en ondernemers om de aanwijzingen op te volgen. Gebeurt dat niet en helpt aanspreken niet, dan kunt u dit online via Melding Openbare Ruimte laten weten aan onze handhavers (boa's).

 

Coronatest

Maak een afspraak voor een gratis test bij de GGD bij u in de buurt. Bel 0800-7070, dat kan dagelijks van 08.00 uur tot 20.00 uur. U kunt online een test afspreken en de testresultaten inzien. Of kiezen voor prikken zonder afspraak bij u in de buurt.

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september 2021 heeft iedereen van 13 jaar en ouder op sommige plekken een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling. Maar niet in winkels of tijdens het sporten en ook niet bij open evenementen. Meer informatie op website rijksoverheid

  • Een open evenement is bijvoorbeeld een marathon, dorpsfeest of intocht van Sinterklaas. Daarbij stroomt het publiek door en is geen coronatoegangsbewijs nodig.
  • Staat het publiek bij een open evenementen langere tijd op dezelfde plek? Dan geldt wél een verplichting om op het coronatoegangsbewijs te controleren.
  • De organisator en de gemeente zorgen er samen voor dat deze regels op de juiste manier worden toegepast.