Heuvelrugdoetmeer.nl(externe link) is het interactieve platform voor wie aan de slag wil met duurzamer wonen, leven en energiebesparing. Om elkaar te inspireren en ook te helpen, is het belangrijk duurzame initiatieven, oplossingen, ervaringen en ideeën te delen. Heuvelrugdoetmeer.nl is een platform waar al die verschillende verhalen en tips bij elkaar komen: duurzamer wonen, leven en ook energie besparen. Elk duurzaam initiatief, groot of klein, hoort hier thuis. Doe duurzaam, doe mee.

Lokaal Klimaatakkoord

Het klimaat verandert, met grote gevolgen voor ons allemaal. Om de klimaatverandering tegen te gaan, is in Nederland afgesproken dat we onze CO₂-uitstoot gaan reduceren. De gemeente is al volop aan het verduurzamen. Ook bedrijven, organisaties, scholen en inwoners op de Utrechtse Heuvelrug voelen zich verantwoordelijk. Met het Lokaal Klimaatakkoord halen we zoveel mogelijk ideeën en initiatieven op om de CO₂-uitstoot in onze gemeente versneld omlaag te krijgen. Doet u mee?

Verhalen van buurtgenoten op sociale media en langs de kant van de weg

Houd het Gemeentenieuws, onze website en socials én de borden langs de kant van de weg goed in de gaten. De komende weken gaan we inspirerende verhalen van buurtbewoners en bedrijven delen.

Op https://www.heuvelrugdoetmeer.nl/lokaal+klimaatakkoord_/lokaalklimaatakkoord/default.aspx(externe link) leest u deze verhalen en kunt u zelf uw duurzame tips delen.

Wethouder Karin Oyevaar: ,,Er gebeurt al veel in onze gemeente. Inwoners zijn heel actief. Op het platform wordt dit nog beter zichtbaar. Ik roep al onze inwoners daarom op hun duurzame initiatieven te delen. Zo wordt heuvelrugdoetmeer.nl de centrale plek voor iedereen die aan de slag wil - en al is - met verduurzaming en energiebesparing.”