De tijd is er rijp voor. Bewoners van Maarn en Maarsbergen kunnen samen elektrische auto’s gaan delen. Vrijwilligers van Maarn Maarsbergen Natuurlijk en Heuvelrug Energie sloegen de handen ineen. Ze gaan het autodelen uitrollen in de dorpen. Verschillende inwoners hebben zich aangemeld. Aanmelden kan via: autodelen@mmnatuurlijk.nl.

“Mijn auto staat hele dagen stil op straat, dat voelt niet goed.” Dit was voor één van de inwoners de reden om deel te nemen aan dit duurzame initiatief. Voor Maarn Maarsbergen Natuurlijk is het logisch om zich in te zetten voor de komst van deelauto’s. Iris van den Bosch en Berend Musegaas: "Naast behoud en herstel van natuur, landschap en cultuurhistorie is ook het bevorderen van duurzaamheid een doelstelling van onze vereniging. Door een auto te delen, vermijden we onnodig autobezit, gaan we zuiniger om met grondstoffen en rijden we bewuster. Daarom helpen we graag mee met dit initiatief."

Snel starten

De vrijwilligers van beide organisaties hoefden niet lang na te denken toen Arnout van Dijk vanuit Samen Slim Rijden Zeist voorstelde om deelauto’s neer te zetten in Maarn en Maarsbergen. “Een mooie kans om snel te starten en gebruik te maken van de opgebouwde ervaring in Zeist met de 15 deelauto’s die daar al rijden”, zegt Rineke Hakkens van Heuvelrug Energie. Voor haarzelf is de deelauto een goed alternatief voor de tweede auto. Die is inmiddels de deur uit. “De elektrische deelauto is ook een duurzame keuze als je meestal met de trein rijdt en af en toe ook een auto nodig hebt.”

“Vanaf 13 september staat er een hybride auto in Maarn bij de Twee Marken. We willen toe naar 100% elektrisch én meerdere deelauto’s in Maarn-Noord, Maarn-Zuid en Maarsbergen. Reserveren kan eenvoudig met een app. Ook kunnen deelnemers contact met elkaar opnemen via een groepsapp zodat het samen delen van de auto soepel verloopt,” vertelt Arnout van Dijk. De deelnemers zijn enthousiast over deze aanpak: “Het spreekt ons aan dat we het samen doen als groep binnen het dorp”.

Via autodelen@mmnatuurlijk.nl kunt u zich aanmelden voor een kennismaking en een vrijblijvende proefrit. Meer informatie over abonnementsvormen en kosten

Laadpalen

Ook vanuit de gemeente komt er steun. Over enkele maanden wordt de eerste laadpaal met eigen parkeerplaats aangelegd.