Volgende week krijgen inwoners binnen de bebouwde kom van Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn en Maarsbergen een textielzak in de brievenbus. Deze zak is om afgedankte kleren en ander textiel in te doen. Ook schoenen, knuffels, riemen en tassen mogen er bij. Het is niet erg als de spullen kapot of versleten zijn, als ze maar wel schoon en droog zijn.

Zet de gevulde zak op de inzameldag vóór 8.00 uur aan de weg:

  • Driebergen-Rijsenburg op woensdag 26 februari
  • Maarn en Maarsbergen op donderdag 27 februari
  • Doorn op vrijdag 28 februari

Biga Groep zamelt alleen binnen de bebouwde kom in. De bestaande verzamelcontainers voor textiel die in de dorpen staan, blijven in gebruik. Daar kunt u ook textiel en kleding naar toe brengen.

Biga en Eurowinkel Driebergen

Stichting VluchtelingKinderen in Driebergen zamelt kleding, schoenen, tassen en boeken in die verkocht worden in de Delerij aan de Oranjelaan, beter bekend als de Eurowinkel. Alles gaat voor een klein prijsje, veelal € 1,- over de toonbank. Met de opbrengst financiert de stichting opleidingsmogelijkheden voor jonge asielzoekers en erkende vluchtelingen in onze gemeente.

Biga Groep en de Eurowinkel werken samen, waar mogelijk, als het gaat om textiel inzamelen in Driebergen. Uit de proef van vorig jaar bleek dat samenwerking bij de huis-aan-huisinzameling niet voor de hand ligt. Het aan huis ingezamelde textiel gaat dus naar Biga Groep.

Inwoners die goede bruikbare kleding, schoenen, tassen en boeken doneren aan de Stichting Vluchtelingkinderen kunnen gebruik maken van de container die naast de Eurowinkel staat. Het kan ook in de winkel worden afgegeven. Natuurlijk kunt u direct tussen de rekken en schappen op zoek gaan naar iets van uw gading. Dit in de wetenschap dat de baten direct worden ingezet om jonge vluchtelingen in onze gemeente te ondersteunen. Een prachtig doel.

Wie is Biga Groep?

Biga Groep is een sociaal werkbedrijf dat vooral bekend is van het werk in de groenvoorziening en de schoonmaak. Zij nemen mensen in dienst en helpen hen bij hun zoektocht naar een andere baan bij een werkgever in de regio. Zij zetten zich in voor mensen die langdurig werkeloos zijn en mensen met een arbeidsbeperking die anders thuis zitten in de regio. Het bedrijf wordt ook ingezet om mensen naar werk te begeleiden die bekend zijn bij de sociale dienst. Het textielproject biedt extra en ander werk op.