HOME  |  Gemeente  |  Uw gemeente

Uw gemeente

De gemeente Utrechtse Heuvelrug telt 49.035 inwoners in de dorpen Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg. De gemeente ligt in een prachtige, groene omgeving en is rijk aan landgoederen en cultuurhistorie. Op diverse locaties in de gemeente zijn VVV informatiepunten ingericht waar u informatie kunt vinden over wat er te doen, te zien en te beleven is in onze gemeente en de regio. Meer informatie vindt u op de websites van Uit op de Heuvelrug, de Cultuuragenda en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Of bekijk de film  (12 min.) en de virtuele tour, (3 min.) gemaakt door Thomas van der Gronde in 2010.

Net als elke gemeente werken wij met een gemeenteraad, een college bestaande uit een burgemeester en vier wethouders en een ambtelijke organisatie. In samenspel zorgen zij ervoor dat allerlei (wettelijke) zaken in de samenleving goed worden geregeld. U kunt dan denken aan openbare orde en veiligheid, onderhoud van wegen, de transities in de zorg, onderwijs, milieu, burgerzaken, vergunningverlening of afvalinzameling.

Onze gemeente is een Fairtradegemeente.

Verkiezingen

Op 21 maart 2018 waren er gemeenteraadsverkiezingen. Hiervoor is een aparte pagina aangemaakt met de beschikbare informatie over de verkiezingen.