Energiebox en energieadvies voor huurders en monumenteigenaren

Ook dit jaar helpt de gemeente Utrechtse Heuvelrug inwoners met het besparen van energie. Dit najaar kiest de gemeente voor sociale huurders. Volgend jaar volgt nog een actie gericht op monumenteneigenaren. Wethouder Rob Jorg hoopt dat deze actie net zo’n groot succes is als de actie voor huiseigenaren van vorig jaar: “We willen al onze bewoners inspireren dat het loont om energie te besparen.”

“We hebben gezien hoe onze bewoners in het vorige energiebesparingsproject veel energie hebben bespaard. Dat is mooi, want de energie die we niet gebruiken hoeven we niet op te wekken”: aldus een enthousiaste Jorg. “Vorig jaar hebben we ook gezien dat onze bewoners een groot hart hebben voor duurzaamheid en groen. Er is toen meer dan één miljoen kg CO2-besparing gerealiseerd. Ik hoop dat we met dit project die trend kunnen voortzetten en dat onze sociale huurders ook gaan inzien dat energiebesparing loont. Niet alleen voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee en je woongenot.”

Energiebox ter waarde van 50 euro

Deelnemers aan de energiebesparingsactie krijgen een energiebespaarbox cadeau ter waarde van 50 euro. Speciaal opgeleide energiecoaches geven energiebespaaradvies aan huis. Jorg: “Huurders zitten in een andere positie dan eigenaren. Daarom kiezen we met deze actie voor andere activiteiten dan in de voorgaande actie. Sociale huurders kunnen op een laagdrempelige manier energie besparen door middel van kleine maatregelen en advies. Met de energiebespaarbox worden ze goed op weg geholpen.”

Informatie en aanmelden

Deze actie loopt van november 2021 tot juli 2022 en wordt in opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug uitgevoerd door Susteen. Woont u in een sociale huurwoning en heeft u interesse in een energiebespaarbox en een energieadvies? Meld u aan op de website www.Jouwhuisslimmer.nl. Hier vindt u ook een overzicht van alle activiteiten, nieuws en andere zaken over deze actie.