Inloopspreekuur Grip op Geld voor financieel advies

In de gemeente organiseert het Sociale Dorpsteam drie keer per week een inloopspreekuur Grip op Geld. Hier kunt u uw vragen stellen over geldzaken. Dit inloopspreekuur is er voor alle inwoners. Ook als u een betaalde baan heeft, kunt u hier vragen stellen over budgetteren, brieven over financiën, het invullen van formulieren, belastingaangiften en betalingen, afbetalingen of over (beginnende) schulden.

Levensgebeurtenissen veranderen uw financiële situatie

Ook in uw leven gebeurt het. Er gebeurt iets in uw leefsituatie. Trouwen, samenwonen, scheiden, overlijden, baanverlies, een kindje krijgen of andere situaties. Dit heeft effect op geldzaken. Tel daarbij de hogere energiekosten en duurdere boodschappen op. Dan kunt u het overzicht kwijtraken. Of vaker het gevoel hebben een tekort aan geld te hebben om alle kosten te betalen. Komt u dan naar het inloopspreekuur Grip op Geld om hier samen met een deskundige naar te kijken. Grip op geld is een samenwerking van Sociaal Raadslieden, Formulierenbrigade RSD, Schulddienstverlening RSD, Schuldhulpmaatje, Humanitas Thuisadministratie en de Sociale Dorpsteams.

Laat een inkomenscheck doen

De Sociaal Raadslieden(externe link) kunnen een inkomenscheck doen op uw inkomen. De hoogte van uw loon, uitkering, pensioen of (belasting)toeslagen kan worden gecheckt. U kunt ook de toepassing van regelingen door de overheid of gemeente laten bekijken. Bijvoorbeeld of de belastingvrije voet klopt. Het doel van de check is te bekijken of u de toeslagen en regelingen gebruikt, die voor u van toepassing zijn. Dit kan ook helpen om schulden te voorkomen of schulden niet op te laten lopen. Er kan ondersteuning bij schuldhulpverlening worden gegeven of bij het voorkomen van schulden. Dus kom naar Grip op Geld.

Inloopspreekuur Grip op Geld

  • Amerongen: dinsdag 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 51
  • Doorn: donderdag 10.00-12.00 uur in Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2
  • Driebergen: dinsdag 10.00-11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164

Extra informatie

Gratis hulp bij het oplossen van schulden. U kunt zich telefonisch melden via 0800 8581157.