Wat is het?

Kunt u door een ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf doen? Wij snappen dat dit heel vervelend is voor u en helpen u graag verder. Vraag een gesprek aan met een medewerker van het Sociale Dorpsteam. Zij gaan met u in gesprek om te kijken hoe u kunt worden geholpen.

De Wmo houdt zich bezig met de volgende onderwerpen:

  • hulp bij het huishouden
  • uw mobiliteit in om uw huis
  • vervoer van en naar uw huis
  • zo prettig mogelijk wonen in uw huis
  • andere mensen ontmoeten

Wat kost het?

Eigen bijdrage

Bij een toekenning betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en de kosten van de voorziening. Het CAK (Centraal Administratiekantoor) berekent en int de eigen bijdrage. U kunt op de website van het CAK een proefberekening maken.

Voor rolstoelen betaalt u geen eigen bijdrage.

Hoe werkt het?

Doet u voor de eerste keer een aanvraag, vul dan het contactformulier in. Hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociale Dorpsteam (0343) 56 58 00.

Het Sociale Dorpsteam neemt contact met u op voor het maken van een afspraak voor een gesprek bij u thuis.

Hoe lang duurt het?

Nadat u zich gemeld heeft bij het Sociale Dorpsteam, hebben zij maximaal 6 weken om onderzoek te doen. Na het onderzoek weet u wat u kunt doen om uw probleem op te lossen. U krijgt een verslag van de uitkomsten van het onderzoek en de oplossing die het Sociale Dorpsteam u biedt. Daarna kunt u een aanvraag indienen. Binnen 2 weken na de aanvraag ontvangt u bericht of u in aanmerking komt.