Tijdelijke uitbreiding en afscherming bestaande terrassen

Ondanks de beperkende maatregelen door het coronavirus moet de horeca toch weer goed kunnen draaien op het moment dat ze weer open mag. Daarom is tijdelijke uitbreiding en afscherming van bestaande terrassen in het winterseizoen toegestaan. Dit mag alleen onder de voorwaarden dat er geen hinder is voor de omgeving en dat de veiligheid gegarandeerd is.

Met deze nieuwe beleidsregels kunnen horecaondernemers ook afscherming zoals een parasol, tent, zonnescherm en schotten plaatsen zodat het terras bruikbaar is voor het winterseizoen.

Op 2 juni 2020 zijn al beleidsregels vastgesteld voor tijdelijke uitbreiding van bestaande terrassen voor het zomerseizoen.

Aanvragen

Wilt u van deze tijdelijke uitbreiding gebruik maken? Stuur het volledig ingevulde aanvraagformulier mét de plattegrond naar ondernemers@heuvelrug.nl.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 3 en Tozo 4)

Bent u ondernemer en heeft u tijdelijk financiële ondersteuning nodig door de maatregelen in verband met het coronavirus? Dan kunt u voor levensonderhoud of bedrijfskrediet een beroep doen op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Het kabinet heeft de maatregelen voor ondersteuning in levensonderhoud van zelfstandig ondernemers verlengd tot 1 april 2021. Deze Tozo 3 regeling loopt van 1 oktober 2020 tot 1 april 2021. De Tozo 4 regeling loopt van 1 april 2021 tot 1 juli 2021. Voor Tozo 4 geldt een vermogenstoets.

Woont u in Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede of Zeist? Dan vraagt u de Tozo aan bij de Regionale Sociale Dienst in Zeist.

Wat is Tozo

De Tozo is een aanvullende uitkering voor levensonderhoud voor zelfstandig ondernemers van wie het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En een lening voor bedrijfskrediet om liquiditeitsproblemen door de coronacrisis op te vangen.

Aanvragen

Maakt u nu al gebruik van de Tozo uitkering levensonderhoud? Dan kunt u uw Tozo-uitkering verlengen. Deze verlenging gaat niet vanzelf. Informatie over de voorwaarden en het aanvraagproces staan op de website van de Regionale Sociale Dienst in Zeist.

Maak voor aanvragen Tozo geen gebruik van andere organisaties

Op dit moment zijn er bedrijven actief die ondernemers hulp bieden bij het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze hulp is doorgaans niet kosteloos en mogelijk niet zonder financiële gevolgen. U hoeft als ondernemer ook geen extra kosten te maken. De Regionale Sociale Dienst helpt u graag bij uw aanvraag. Daarvoor kunt u bellen naar (030) 692 94 55 of e-mailen: corona@rsdkrh.nl

Corona-ondersteuning voor ondernemers in de regio Utrecht

Wilt u weten voor welke steunmaatregelen u in aanmerking komt? Of met iemand sparren over uw bedrijfsvoering of businessmodel? Voor elke ondernemersvraag die met corona te maken heeft, kunt u terecht bij URECA. De Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) biedt hulp aan ondernemers uit de regio Utrecht. Stel uw specifieke ondernemersvraag of geef uw aanbod door aan URECA, ze zijn er voor alle ondernemers in de regio Utrecht, groot en klein, uit elke sector. 

Stel uw vraag aan URECA 

Overbruggingskredieten voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers

Vanaf 29 april kunnen deze bedrijven een aanvraag doen voor een Corona-OverbruggingsLening (COL). Deze regeling is tot stand gekomen in intensieve samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gezamenlijke ROM’s en TechLeap.nl en met nauwe betrokkenheid van Invest-NL.  

Wilt u hierover meer weten of het webinar volgen? Lees meer over de Corona-Overbruggingslening.

  • De RSD voert voor onze gemeente de overbruggingsregeling uit. Meer informatie vindt u op de website van de RSD.
  • De BghU voert voor onze gemeente de belastingen uit. Meer informatie vindt u op de website van de BghU.