HOME  |  Inwoner  |  Wonen  |  Duurzaam wonen  |  Nationale Duurzame Huizen Route 4 en 11 november 2017

Nationale Duurzame Huizen Route 4 en 11 november 2017

Huiseigenaren vertellen over hun duurzame huis.

Steeds meer mensen hebben plannen om hun woning te verduurzamen. Maar waar begint u? Stel uw vragen aan woningeigenaren bij u in de buurt!

De gemeente doet dit jaar voor de vijfde keer mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Op zaterdag 4 en 11 november kunt u in heel Nederland duurzame huizen bezoeken. Ook in de gemeente openen eigenaren hun deuren en vertellen hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Tijdens de open dagen zijn veel verschillende typen woningen en maatregelen te zien. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op prettig en energiezuinig wonen.

“We vinden het als gemeente mooi dat onze inwoners elkaar op deze manier op weg helpen. Ik hoop dat dit jaar ook weer veel mensen elkaar opgaan zoeken om ideeën op te doen.” aldus wethouder Hans Nijhof.

Gaat u op bezoek?

Op www.duurzamehuizenroute.nl/heuvelrug vindt u een overzicht van alle woningen in onze gemeente. Bij de huizen die opengaan staan de openingstijden vermeld en kunt u zich inschrijven.

Doet u ook mee met uw woning?

U kunt uw eigen woning, school, bedrijf, of instelling nog meedoen! Alle kennis en ervaring op het gebied van duurzaam wonen en bouwen is welkom. Of het nu gaat om een gasloze woning, ervaring met HR++-glas, een warmtepomp of slim hergebruik van materialen. Door mee te doen en uw verhaal te vertellen kunt u anderen sneller op weg helpen. Aanmelden kan op www.duurzamehuizenroute.nl/heuvelrug.

Ervaring in een strohotel

Bezoekt u op 4 of 11 november een huis of stelt u zelf uw huis open dan maakt u kans op een midweekje weg op een bijzondere locatie: een strohotel in Haps (Brabant).