HOME  |  Inwoner  |  Huwelijk/geregistreerd partnerschap

Huwelijk/geregistreerd partnerschap

Wilt u gaan trouwen? Dan doet u een melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap

Ceremonie

Er zijn drie soorten ceremonies.

  1. De uitgebreide ceremonie (toespraak en het sluiten van het huwelijk door de ambtenaar van de burgerlijke stand) duurt maximaal 30 minuten. De ambtenaar neemt twee weken voor het huwelijk contact op voor een persoonlijk gesprek met het bruidspaar.
  2. De verkorte ceremonie (toespraak en het sluiten van het huwelijk door de ambtenaar van de burgerlijke stand) duurt maximaal 15 minuten. Er is van tevoren geen persoonlijk gesprek met het bruidspaar. De verkorte ceremonie kan alleen op maandag om 10.00 uur in het Cultuurhuis.
  3. U kunt ook gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten op maandagochtend om 09.00 of 09.30 uur. Het gaat dan om een formaliteit. De ceremonie duurt in zijn geheel maximaal 10 minuten. Er is geen toespraak door de ambtenaar en geen ruimte voor toespraken. Ook mogen er maximaal 12 personen aanwezig zijn.

Trouwambtenaren

Wij hebben een ruime keuze aan trouwambtenaren. U kunt uw voorkeur aangeven, wij proberen rekening te houden met uw keuze. Uw voorkeur is daarom altijd onder voorbehoud. Tijdens de 'melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap' komt het kiezen van een trouwambtenaar vanzelf aan bod.

Algemene informatie

Meer algemene informatie in de producten trouwen en geregistreerd partnerschap.