• Locatie Doorn
 • 24-28 uur per week
 • hbo

Heb jij ervaring binnen een politiek/bestuurlijke omgeving en ben je bekend met de Gemeenteraad? Zoek jij een tijdelijke uitdaging en heb jij altijd al bij de Griffie willen werken? Dan is dit jouw kans!

Solliciteer direct(externe link)

Dit ga je doen

Als junior raadsadviseur/griffiemedewerker ben je verantwoordelijk voor de (administratieve) ondersteuning van de Raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (29 leden). Jij ontzorgt en informeert de gemeenteraad zodat zij goed haar werk kan doen. Met hart voor de lokale democratie, maak jij in deze functie het verschil, met als doel een effectieve bijdrage te leveren aan een goed functionerende raad en raadsleden.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • De toetsing van raadsvoorstellen op duidelijkheid, volledigheid en kwaliteit
 • Het bewaken en nakomen van ambtelijke en bestuurlijke afspraken en toezeggingen die zijn gedaan aan de raad
 • De ondersteuning van raadsleden door het verlenen van bijstand bij de dagelijkse, praktische en organisatorische zaken

Deze taken combineer je met die van commissiegriffier. Waarbij je de voorzitter ondersteunt tijdens de raadsvergaderingen en zorgt voor de informatievoorziening richting raadscommisieleden.

Deze functie valt onder de griffie, die bestaat uit drie personen (de griffier, de plaatsvervangend griffier en een griffiemedewerker).

Doordat we de aankomende tijd een piek verwachten in onze werkzaamheden zijn we tijdelijk op zoek naar ondersteuning.

Dit bieden wij

Een zelfstandige functie binnen een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Je komt te werken binnen een ervaren team waar je veel kunt leren. Daarnaast krijg je de kans om op een belangrijke plek binnen onze gemeente ervaring op te doen en zijn er binnen onze gemeente volop doorgroeimogelijkheden.

Verder bieden wij:

 • Een bruto maandsalaris tot maximaal €5.247,- op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 CAO Gemeenten), afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% en 194,4 verlofuren
 • Een jaarcontract
 • Een goed bereikbaar gemeentekantoor midden in het centrum van Doorn

Bekijk vooral onze zeven pluspunten waarom je bij onze gemeente moet komen werken.

Dit ben jij

Je hebt gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen. Je bent nieuwsgierig en geïnteresseerd in huidige uitdagingen van onze maatschappij. Daarnaast ben je sterk in het leggen van verbanden en het kort en bondig communiceren in woord en geschrift.

Verder vragen wij:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Werkervaring binnen een politieke omgeving en/of gemeenteraad
 • Je bent per direct en bij behoefte op maandag- en donderdagavond beschikbaar
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift

Dit zijn wij

De Utrechtse Heuvelrug is een groene en mooie gemeente met 50.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. Onze professionals hebben hart voor de samenleving en zetten zich daar dagelijks met veel energie voor in. Wij zijn ambitieus en vallen graag op een positieve manier op. We profileren ons als duurzame gemeente.

Solliciteren

Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature, klik dan op de knop bovenaan deze pagina. Voor vragen, neem contact op met onze recruiter Carlijn Mutgeert via 06 55 90 67 99 of carlijn.mutgeert@heuvelrug.nl.

Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring omtrent gedrag’.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.