In oktober en november wordt dit jaar de GFT-kliko (voor etensresten, groente-, fruit- en tuinafval), net als anders, eens in de twee weken geleegd.

Sinds 2015 konden inwoners in de herfst de GFT-kliko elke week aan de weg zetten; een makkelijke manier om van het herfstblad af te komen. Helaas stijgen de kosten van het verwerken van afval dusdanig dat bezuinigen noodzakelijk is. De extra inzameling in de herfst wordt daarom geschrapt.

Tips voor het afgevallen blad

In de perken van uw tuin kunt u het blad gewoon laten liggen. Dit is juist goed voor de bodem en de planten. Bladeren die u van uw gazon en terras harkt, kunt u op een hoop in een hoekje van de tuin bewaren. Het blad composteert en is volgend jaar goed te gebruiken als bodemverbeteraar. Bovendien zijn tal van beestjes heel blij met zo’n hoop bladeren waar ze kunnen overwinteren. Geen plek in uw tuin? Uw GFT-kliko wordt natuurlijk nog steeds elke twee weken geleegd en overtollig blad kunt u naar de milieustraat brengen. De gemeente biedt u ook de mogelijkheid mee te doen met de bladcampagne. Zorg dan dat het blad aan de weg ligt op de dag voordat er in uw straat blad wordt geruimd. De planning van de bladcampagne is aan het begin van de herfst bekend en vindt u in het Gemeentenieuws en op deze website.