De culturele sector in onze regio komt weer tot leven. In opdracht van de gemeente en inspelend op een breed gevoelde maatschappelijke behoefte, gaat een collectief bestaande uit Stichting Culturele Regio, Stichting SBI/Zonheuvel, de Cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug en Regio90 aan de slag om een uniek lokaal festival op poten te zetten: Cultuurfestival Heuvelrug.

Tijdens dit festival van 25 september tot en met 3 oktober worden er voor de inwoners in alle zeven dorpen cultuur- en kunstprogramma’s opgetuigd die samen een veelzijdig palet bieden aan muziek, zang, dans, theater, lezingen en poëzie. Daarnaast wordt ook beeldende kunst geëxposeerd. Het accent ligt op artiesten en kunstenaars uit de regio. Het bekende festival Gluren op de Heuvelrug wordt voor deze gelegenheid gefaciliteerd op de locaties van het Cultuurfestival Heuvelrug en gaat daarmee dit jaar hierin op.

Het programma wordt in augustus bekendgemaakt. De verwachting is dat zowel bekende kunstenaars en artiesten als lokale muziekscholen, verenigingen en kleinkunstenaars hun talenten of passies etaleren in het programma. Geïnteresseerden voor deelname (als artiest of kunstenaar) kunnen zich aanmeldingen via de website. Momenteel zijn er al meerdere aanmeldingen ontvangen. Bevestigingen van deelname volgen in de eerste helft van augustus. 

Lokale horeca en detailhandel kunnen desgewenst zelfstandig, met gebruikmaking van het festivallogo, inhaakacties organiseren. Deze kunnen dan meegenomen worden in de festivalcommunicatie. 

Het festival voorziet in een brede behoefte aan creativiteit, verbeelding, ontspanning én verbinding tussen kunstenaars, artiesten en inwoners van de gemeente. Wethouder Hans Waaldijk is enthousiast over dit initiatief. ,,Wij zijn blij dat initiatiefnemers dit hebben opgepakt, zo kort na het wegvallen van de beperkingen rond COVID-19. De kunst- en cultuursector snakt er naar om weer in contact te komen met publiek, en vice versa geldt dat natuurlijk ook. De lokale programmering en organisatie maakt het allemaal nog meer van ons. Het college en de raad ondersteunen dit initiatief van harte en we kijken zeer uit naar het uiteindelijke programma.” 

Wethouder Hans Waaldijk kondigt het Cultuurfestival aan op: https://fb.watch/v/2YBxH6nET/

Voor aanmeldingen en meer informatie: www.cultuurfestivalheuvelrug.nl