,

Vanwege COVID-19 was er dit jaar geen nieuwjaarsreceptie in het Cultuurhuis in Doorn. In plaats daarvan hield burgemeester Frits Naafs maandagavond een videotoespraak. Namens het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad wenst hij iedereen een gezond en fijn nieuw jaar toe.

Kunstwerk de Dis

Vorig jaar deed de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie een oproep een kunstuiting te maken over Artikel 1 van de Grondwet en 75 jaar Vrijheid. Het winnende ontwerp is de Dis, gemaakt door Roel Berg. Hierbij wordt Artikel 1 van de Grondwet op deze schuine tafel uitgebeeld. Aan deze tafel kunnen inwoners met elkaar de discussie gaan voeren over Artikel 1 van de Grondwet: Gelijke behandeling en discriminatieverbod.

Muurgedicht

Bij de ingang van het Cultuurhuis is vorige week een muurgedicht aangebracht van dorpsdichter Gera Pronk over Artikel 1 van de Grondwet en 75 jaar Vrijheid. Dit vormt ook de grondslag van ons handelen.

Gezondheid

Frits Naafs: ,,Gezondheid is een belangrijk goed. Dat heeft het afgelopen jaar bewezen. Wie had nou gedacht dat we te maken kregen met Covid-19. De maatregelen die van kracht zijn, moeten we ook de komende maanden nog naleven. Het eind is in zicht. De vaccinatie ontrolt zich over Nederland en over onze gemeente. Ik hoop dat iedereen die dat wenst snel kan worden ingeënt,  zodat de maatschappij weer wat makkelijker open kan gaan en dat we elkaar ook fysiek weer kunnen ontmoeten. Ik wens u een mooi en inspirerend 2021 toe, waarbij hopelijk meer plek is voor ontmoeting en harmonie.”