In onze gemeente maken we de overstap naar een aardgasvrije gebouwde omgeving in 2050. Dat pakken we stap voor stap aan. We onderzoeken nu hoe we de overstap naar een aardgasvrije gemeente in het juiste tempo kunnen maken. Dat schrijven we op in de Transitievisie Warmte.

We willen u graag informeren over de stappen die we tot nu toe hebben gezet. Daarom organiseren we op woensdag 28 oktober van 19.30 tot 21.30 uur een online informatiebijeenkomst over de Transitievisie Warmte. U kunt vanuit huis meedoen. Daarvoor heeft u een computer met camera en een mobiele telefoon of tablet nodig. 

Aanmelden

Om mee te kunnen doen moet u zich wel aanmelden. U ontvangt dan van ons later per e-mail een link om aan de bijeenkomst deel te nemen.

Programma van de bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst:

  • vertellen we meer over de overstap naar aardgasvrij en de tussenstappen zoals isoleren
  • delen we de eerste inzichten uit het onderzoek voor de Transitievisie Warmte
  • gaan we in op de maatregelen die u nu al kunt nemen om uw woning te verduurzamen

Er is ruimte om vragen te stellen over onze plannen. Er zijn geen adviseurs aanwezig voor persoonlijk advies over het verduurzamen van uw eigen woning. Als u meer wilt weten over het verduurzamen van je woning kijk dan op www.jouwhuisslimmer.nl.

Ook meer weten over aardgasvrij wonen?

Wij hebben een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen (en de antwoorden) over aardgasvrij wonen. 

Uitkomsten enquête Aardgasvrij wonen

In juni heeft gemeente Utrechtse Heuvelrug in een enquête gevraagd hoe u denkt over aardgasvrij wonen. Bijna 430 inwoners en 11 ondernemers vulden de enquête in. De resultaten staan onderaan deze pagina.

Ook konden inwoners vragen stellen. Er zijn heel veel vragen binnen gekomen. We hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet en beantwoord. De veelgestelden vragen en de antwoorden daarop staan onderaan deze pagina.