Hoe moet Utrechtse Heuvelrug er in 2040 uitzien? Wat ben jij dan aan het doen en wat is dan voor jou belangrijk om fijn te wonen? En welke keuzes moeten we dan nu al maken? De gemeente maakt daarvoor een toekomstvisie. Samen met de jongerenwerkers en de cultuurcoach organiseren we een online brainstormsessie voor jongeren uit alle dorpen, op donderdag 6 mei van 19.15 – 20.30 uur.

Wat vind jij belangrijk? Denk mee en schrijf je in via deze link.

Wat gaan we doen tijdens de brainstorm?

Eerst zullen we kort uitleggen waarom de gemeente een toekomstvisie maakt voor de Utrechtse Heuvelrug. We stellen je een paar algemene vragen over de toekomst die je met je telefoon kunt beantwoorden. Daarna gaan we in kleine groepjes uit elkaar en kun je vrij nadenken over alle onderwerpen die jij belangrijk vindt voor de toekomst van jouw dorp en de gemeente.

Online enquête

Lukt het je niet om deze bijeenkomst mee te doen? Of wil je alvast je ideeën kwijt? Vul dan de online enquête in via deze link. Invullen duurt ongeveer 10 minuten.

Waarom organiseert de gemeente deze bijeenkomst?

Er komt veel op onze gemeente af. De gemiddelde leeftijd van inwoners stijgt waardoor voorzieningen als sportclubs, winkels en scholen het in de toekomst moeilijk kunnen krijgen. De vraag naar (betaalbare) woningen is hoog en we moeten onze dorpen verduurzamen. Tegelijkertijd is de gemeentelijke huishoudpot krap. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden. De gemeente maakt daarom samen met inwoners en organisaties een toekomstvisie. Deze bijeenkomst is speciaal voor jongeren. Het gaat over jouw omgeving, dus praat vooral mee!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.heuvelrug.nl/toekomstvisie. Neem voor vragen contact op met projectenplein@heuvelrug.nl.