Het volledige festivalprogramma van Cultuurfestival Heuvelrug is bekend. U vindt het op www.cultuurfestivalheuvelrug.nl. Eind van deze week wordt ook een festivalkrant breed verspreid.

Opening op Zonheuvel

Het festival opent zaterdag 25 september op landgoed Zonheuvel met o.a. Lois Lane, en “onze” Jim van der Zee. Lokale artiesten treden op in het openlucht paviljoen op het landgoed. Er is kunst te zien in de stijlkamers van het Maarten Maartenshuis. Het volle openingsprogramma wordt in de avond afgesloten met licht- en locatietheater XL Van Cees Oosterwijk.

Op de agenda staan buitenprogramma’s in Driebergen (Binnenplaats Traaij), Doorn (Openluchtpaviljoen Revius) en Maarn (Burgemeester Everwijn Langeplein). Een belangrijke plek is ingeruimd voor het Kerkplein in Leersum, waar het hele weekend van 2 en 3 oktober veel te zien en te horen is. Ook wordt daar op zondag een VIP-buffet georganiseerd vanwege de recente valwind. Een deel van de opbrengst van het buffet wordt gedoneerd aan de Stichting Bomen voor Leersum en omstreken.

Cultuurhuizen

De cultuurhuizen en -podia komen uiteraard ook aan bod: De Twee Marken, De Weistaar, De Cultuurhoek en uiteraard De Binder bieden onderdak aan podiumkunst. In Overberg is een poëzie avond in de Buurthucht. Het aantal kaarten in de theaters is vanwege de zitplaatsen op 1,5 meter, beperkt. Als er nieuwe richtlijnen volgen, dan leest u die op de website.

Hans Nijhof Kunstprijs

Het festival wordt zondag 3 oktober afgesloten met een binnen- en buitenprogramma in de Napoleonschuur in Amerongen en de onthulling van de Hans Nijhof Kunstprijs op Kasteel Amerongen.

7 Dorpen, 8 dagen, 14 locaties, ongeveer 35 exposanten en 65 optredens van solisten,groepen en gezelschappen. Verder jeugdprogramma’s, een poëzie avond, kunstmarkten, een lichttheater en enkele bekende artiesten. De organisatie, die dit festival in opdracht van de gemeente heeft opgezet, hoopt hiermee dat deze eerste editie voldoende variëteit biedt, dichtbij huis en voor een brede doelgroep.


Voor het volledige programma en reserveringen van entreebewijzen kijkt u op www.cultuurfestivalheuvelrug.nl.