HOME  |  Projecten  |  Amerongen regenwaterproof  |  Wat kunt u doen: help mee en start in uw tuin

Wat kunt u doen: help mee en start in uw tuin

Ook u kunt helpen Amerongen regenwaterproof te maken. Dit kan al met kleine ingrepen in uw tuin. Wat goed werkt in uw tuin is afhankelijk van de omvang en de ligging. Laat u hierover eerst goed voorlichten, zodat u in uw tuin de beste maatregelen kunt treffen.

Wilt u meehelpen? Voer het regenwater van uw dak dan niet langer via de regenpijp naar het riool, maar zaag bijvoorbeeld de regenpijp door. Dit noemen we afkoppelen. Het regenwater kunt u dan eenvoudig (met een gootje) uw tuin in leiden en daar in de grond laten sijpelen. U kunt ook kiezen voor een ondergrondse waterdoorlatende voorziening. Het regenwater is een prima natuurlijke aanvulling van het grondwater.

Tegel er uit, plant er in

Tegels of andere verharding in de tuin is praktisch en onderhoudsvriendelijk. Maar deze verharding zorgt er ook voor dat het water niet in de grond kan wegzakken en te snel afstroomt naar het riool. Daarom is het beter om minder tegels in de tuin te hebben. Dat zorgt bovendien voor meer vogels, insecten en andere dieren. Haal daarom wat tegels uit uw tuin en zet er planten in. Goed voor de biodiversiteit en leuk om van te genieten wanneer u in de tuin zit. Bovendien blijft uw tuin met minder verharding en meer groen koeler.