HOME  |  Projecten  |  Ondernemen  |  Duurzaam gezicht van de Heuvelrug

Duurzaam gezicht van de Heuvelrug

Elke maand een ondernemer die zijn/haar bedrijf verduurzaamd heeft of duurzame producten of diensten aanbiedt in het zonnetje! Zo worden ook andere inwoners of ondernemers geïnspireerd.

Deze maand is Pascal Oostveen van Ti Led Lighting in Doorn aan het woord.

Welke duurzaamheidsmaatregelen heeft u genomen?

We gaan richting het jubileum van tien jaar Ti led Lighting. Toen ledverlichting voorzichtig bekender begon te worden hebben wij ons bedrijf opgericht. Onze missie om met een uitgebalanceerd lichtplan een zeer snelle terugverdientijd te realiseren is nog steeds actueel. Het mes snijdt in onze branche aan alle kanten. Een ROI (return on investment) binnen twee jaar is niet ongebruikelijk. Duurzaamheid van de ledverlichting in combinatie met de enorme reductie van de Co2 uitstoot zijn sterke argumenten voor een bedrijf om te besparen en groener te ondernemen.

Wat is uw aanpak? En waarom heeft u ervoor gekozen om duurzaam te ondernemen?

Mijn compagnon Patrick Stelloo kwam 10 jaar geleden mijn winkel binnenlopen en attendeerde mij op de mogelijkheden van ledverlichting. Ik was vrij sceptisch, en dacht destijds dat led geen goede kleur had, te duur was en niet voldoende lichtopbrengst gaf. Na een uitgebreide rapportage en vier weken vrijblijvend testen, was ik overtuigd. Met een terugverdientijd van 18 maanden was de keuze snel gemaakt. Nu bijna tien jaar verder draait het lichtplan nog nog steeds vol naar tevredenheid. In bijna 10 jaar tijd is er nagenoeg geen onderhoud of vervanging nodig geweest!

Met een enorme passie voor ons vakgebied presenteren wij ons bij bedrijven, gemeenten en instellingen. Naast alle voordelen van de ledverlichting is een gedegen advies van groot belang. Het juiste licht kan nèt dat verschil maken. Onze expertise op het gebied van Led is niet onopgemerkt gebleven binnen de Retail. Op dit moment timmeren we hard aan de weg bij Euretco Nederland. Voor Hubo en Multimate hebben we meerdere vestigingen voorzien van een lichtplan op maat.

Een lichtplan levert al een heleboel voordelen op. De combinatie met Domotica maakt een lichtplan nog zuiniger, duurzamer en eenvoudiger. Met sensoren wordt een lichtplan optimaal bestuurd. Als er voldoende daglicht is dimt het ledlicht automatisch. Met de juiste componenten is het mogelijk alles aan te sturen via de mobiele telefoon, I-pad of pc. Via handige touchscreens regel je alle verlichting tot in detail.

Wat is de reactie van klanten? En heeft u nog tips voor inwoners/ondernemers?

Als we ook de subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen mee laten wegen dan zien we maar al te vaak dat er een lampje gaat branden bij de ondernemer.