HOME  |  Projecten  |  Ondernemen  |  #gezichtvandeheuvelrug  |  Mirjam Verschoor van Mirjam Verschoor Fotografie uit Driebergen

Mirjam Verschoor van Mirjam Verschoor Fotografie uit Driebergen

Als onderdeel van het Programma Economische Ontwikkeling vertellen ondernemers hun verhaal in het ‘Gezicht van de Heuvelrug’. Deze week is dat Mirjam Verschoor van Mirjam Verschoor Fotografie uit Driebergen.

Wat voor soort onderneming heeft u?

Ik ben zelfstandig fotograaf, gespecialiseerd in reportages. Zowel in zakelijke evenementen als bruidsreportages.

Waarom bent u juist op de Heuvelrug gaan ondernemen?

Ik ben lid van het netwerk ‘Zakelijke Heuvelrug’. Ik merk dat dit ‘lokale’ mij aanspreekt. Dat je elkaar kent en helpt als het nodig is. Een lokaal netwerk is heel wat persoonlijker dan online contact.

Waar ziet u de uitdaging in?

Het vastleggen van belangrijke momenten fascineert mij telkens weer. Ik ben aan de ene kant tot in de perfectie voorbereid. Ik weet wat belangrijk is voor de klant, ben op tijd om de plek te verkennen, heb meerdere lenzen en camera’s bij mij. Tegelijkertijd werk ik ter plaatse met weinig hulpmiddelen en wil zoveel mogelijk in het moment zijn en daar mijn ding doen. De uitdaging is dus dat je zowel goed kunt voorbereiden, maar ook kunt loslaten. Het toeval brengt vaak de mooiste foto’s.

Wat wilt u bijdragen aan de lokale samenleving?

Ik wil voor mensen van meerwaarde zijn. De MKB-ondernemer ligt me goed, mensen met een hart voor hun vak en die verder helpen met mooie foto’s. Maar ook het vastleggen voor particulieren boeit me. In bruidsfotografie komen bijvoorbeeld de verhoudingen tussen mensen mooi samen. De lading op zo’n dag. Ik observeer goed en meng mij onopvallend tussen de gasten en leg dit dan vast.

Wat zijn uw toekomstplannen?

De laatste tijd wil ik ook meer ‘eigen werk’ doen. Ik ben net een ‘eigen’ project gestart. ‘Beugelbekkies’; over de emancipatie van de beugel. Hierin vertellen de dragers van een beugel over hun ervaringen. Dit verschilt van de vooroordelen van 20 jaar geleden. Leuk idee voor orthodontisten. Een ander idee is om de studenten van de autoschool IVA in Driebergen te interviewen en fotograferen over de heersende vooroordelen.

Wat wilt u bijdragen aan de lokale samenleving? Welke boodschap wilt u meegeven voor collega-ondernemers op de Heuvelrug?

Wat ik wil bijdragen is naast zakelijke klussen ook maatschappelijk relevant bezig zijn. Dat kan door steeds open te staan voor samenwerking en goed te kijken naar wat er leeft in de omgeving.