HOME  |  Projecten  |  Heuvelrug Duurzaam  |  Klimaatneutrale gemeente  |  Inspiratiepagina Klimaatneutrale gemeente

Inspiratiepagina Klimaatneutrale gemeente

Jouw Huis Slimmer

Jouw Huis Slimmer is het online energieloket van gemeenten in de regio Utrecht. Op de website is alles te vinden over duurzaam wonen. Denkt u erover uw woning te gaan verbouwen dan is dit een goed startpunt. U vindt er bijvoorbeeld aanbieders van isolatie en zonnepanelen, buurtbewoners met een verduurzaamde woning en informatie over beschikbare subsidies.

Energiekaart Utrechtse Heuvelrug

Wilt u weten hoe energiezuinig uw buurt is? Kijk dan op de energiekaart van de Utrechtse Heuvelrug. Op de energiekaart ziet u het gemiddelde gas en elektriciteitsverbruik in uw buurt en de energielabels van woningen met een gecertificeerd energielabel. Op de kaart zijn ook een aantal voorbeeldprojecten te vinden.

Zonnekaart

De zonnekaart geeft inzicht in de geschiktheid van het dak van uw huis of bedrijfspand voor zonnepanelen of zonneboilers. De kaart geeft een betrouwbare inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden en hoeveel kWh daarmee opgewekt kan worden. Reken met een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uit wat de investering oplevert.

Duurzame huizenroute

Hier kunt u het hele jaar inspiratie opdoen voor het duurzamer en comfortabeler maken van uw woning. Van vrijstaand tot een tussenwoning en van monumentaal tot nieuwbouw, u vindt er allerlei duurzame voorbeelden in onze gemeente. Elk jaar organiseren we in het najaar de Duurzame Huizenroute in onze gemeente. Een aantal inwoners stellen dan hun duurzame woning open voor bezoekers.