HOME  |  Projecten  |  Heuvelrug Duurzaam  |  Duurzame leefomgeving  |  Inspiratiepagina Leefomgeving

Inspiratiepagina Leefomgeving

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. De Nacht van de Nacht wordt elk jaar in de herfst georganiseerd.

Atlas van de Leefomgeving

In de Atlas Leefomgeving staat veel basisinformatie over uw leefomgeving, het overheidsbeleid en de invloed van factoren zoals lucht of natuur op de gezondheid.

Natuurwijs

NatuurWijs wil kinderen weer in verbinding brengen met de natuur. Op de Utrechtse Heuvelrug worden kinderen begeleid door vrijwilligers van o.a. I.V.N., Maarn Maarsbergen Natuurlijk, Utrechts Landschap, vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen Leersum en Staatsbosbeheer. Samen met vrijwilligers gaan kinderen drie dagen per jaar de natuur ervaren en beleven.

Boerderij in de kijker

Vereniging Boerderij in de kijker heeft samen met lokale NME-centra een tweetal praktische boerderijlessen ontwikkeld voor basisscholen in de provincie Utrecht. Doel van deze boerderijlessen is kinderen te laten ontdekken waar hun voedsel vandaan komt en ze te laten onderzoeken wat er leeft en groeit op de boerderij.