HOME  |  Projecten  |  Heuvelrug Duurzaam  |  Projecten  |  Projecten duurzame leefomgeving

Projecten duurzame leefomgeving

Operatie Steenbreek

Ook dit jaar doen we weer mee met Operatie Steenbreek. De komende maanden zijn er weer verschillende activiteiten om inwoners te stimuleren hun tuin te vergroenen. En dat is hard nodig. In een groene tuin kan het regenwater makkelijker in de bodem zakken, zodat er minder wateroverlast optreedt. Op hete dagen houden planten en bomen de tuin koel. En tenslotte dragen planten en bomen bij aan meer vogels, vlinders en bijen in tuin. Lees meer

Klimaatgesprekken

Leren hoe je je klimaatimpact kunt verkleinen? O wil je tips en tricks over hoe je goede gesprekken voert over het klimaat? Je zorgen over het klimaat delen met gelijkgestemden en inspiratie opdoen om deze om te zetten in zinvolle acties? Sluit je dan aan bij de workshopreeks van Stichting KlimaatGesprekken. Deze starten na de zomer in Amerongen. Lees meer

Informatietafel in de bibliotheek

Zoekt u informatie over watervriendelijk en natuurlijk tuinieren? Bij de bibliotheken in onze gemeente vindt u een tafel met tuinboeken, handboeken en folders overzichtelijk bij elkaar. Zo maken we het u gemakkelijk! Hier vindt u ook bij-vriendelijke bloemzaden voor in uw tuin.

Bloemzaden

De komende maanden delen we zadenzakjes uit met een bij-vriendelijk zadenmengsel. Zo hopen we onze inwoners te enthousiasmeren hun tuin niet alleen groen en watervriendelijk in te richten, maar ook nog eens bloemrijk. Een bloeiende tuin is immers belangrijk voor het voortbestaan van vlinders en bijen. Bee friendly! De zakjes vindt u onder andere in het Cultuurhuis en de bibliotheken.

Buitenschoolse opvang

Het belang van een groene omgeving wordt op een leuke manier onder de aandacht gebracht bij kinderen op BSO’s. Op verschillende BSO’s mogen kinderen plantjes en bloemetjes zaaien! Ook krijgen de kinderen bloemzaadjes mee naar huis. Zo kunnen ze ook in thuis aan de slag!

Cursus Tuinreservaten

Wilt  u leren hoe u hoe uw tuin, klein of groot, kunt omtoveren in een plek waar behalve uzelf ook kleine dieren graag komen? In het najaar organiseert het IVN Heuvelrug en Kromme Rijn de cursus Tuinreservaten. Vanuit het begin gaat u aan de slag met uw eigen buitenplek. Dat kan een balkon, dakterras, gevel- of achtertuin zijn, alles is goed. Wilt u meedoen? Houd dan de website in de gaten voor de data en aanmelding!