HOME  |  Projecten  |  Ondernemen  |  Register Sociale Hygiëne aangescherpt

Register Sociale Hygiëne aangescherpt

Informatie voor horecaondernemers

Register Sociale Hygiëne aangescherpt

Ondernemers en leidinggevenden bij een horecabedrijf (met een drank- en horecavergunning) moeten voldoen aan de eisen van Sociale Hygiëne. Zij moeten geregistreerd staan in het Register Sociale Hygiëne. Staat u niet in het Register, dan kan het zijn dat de lopende exploitatie in gevaar komt als u een vergunning wilt wijzigen of een extra zaak wilt openen.

Overgangsperiode tot 1 mei 2018

Voor medewerkers en ondernemers met een inmiddels oud diploma, biedt SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) de mogelijkheid om op basis van hun oude diploma het huidige SVH Diploma Sociale Hygiëne aan te vragen, zodat ze hiermee op de juiste wijze in het Register Sociale Hygiëne worden opgenomen.

De Landelijke Examencommissie van SVH heeft een overgangsregeling ingesteld. Tot 1 mei 2018 kunt u op basis van uw (vak)diploma alsnog het Diploma Sociale Hygiëne aanvragen en u laten bijschrijven in het Register Sociale Hygiëne. Daarna vervalt deze mogelijkheid.

Staat u na 1 mei 2018 niet in het Register, dan moet u opnieuw examen afleggen.

Op de website www.svh.nl staat alle informatie, onder welke voorwaarden bepaalde oude diploma's in aanmerking komen en wat de procedure is.

Voor meer informatie kunt u bellen: naar LEC-SVH, 088 050 15 00.