HOME  |  Projecten  |  Stationsgebied

Stationsgebied

In maart is gestart met de werkzaamheden in het stationsgebied Driebergen-Zeist, waaronder de aanleg van een nieuw busstation en een nieuw busplein. Het busplein krijgt meerdere ‘perrons’ en een wachtruimte voor buschauffeurs.

  • Fietsers Zeist-Driebergen via oostzijde Hoofdstraat

Fietsers die van Zeist naar Driebergen willen, moeten bij de kruising Odijkerweg/Breullaan oversteken naar de oostzijde van de Hoofdstraat. Op dit kaartje staat de tijdelijke fietsroute.

  • Sluiting fietsenstalling noordoostzijde station vanaf 23 september

De fietsenstallingen aan de noordzijde van het spoor, ten westen van de spoorovergang bij de Hoofdstraat, gaan dicht met ingang van zaterdag 23 september. (Brom)fietsen die er dan nog staan, worden verwijderd. Dit terrein is nodig voor de bouwwerkzaamheden van het nieuwe stationsgebied.

  • Geen treinverkeer Driebergen-Zeist en spoorwegovergang Hoofdstraat dicht weekend 30 september tot 2 oktober

Van 30 september 1.20 uur tot en met 2 oktober 5.00 uur rijden geen treinen van en naar station Driebergen-Zeist. NS zet bussen in. De spoorwegovergang ter hoogte van de Hoofdstraat is afgesloten voor alle verkeer. Fietsers, voetgangers en autoverkeer worden omgeleid via de Odijkerweg-spoorovergang. In dit weekend wordt de tijdelijke loopbrug (traverse) ingehesen en de voetgangerstunnel afgesloten. Met ingang van 2 oktober 5.00 uur zijn de liften en de loopbrug in gebruik en ook het tijdelijk stationsgebouw aan de Driebergen-zijde van het spoor.

Weekendwerkzaamheden

In het weekend van 30 september wordt dag en nacht gewerkt aan het spoor en station en ook verderop langs het spoor ter hoogte van de Arnhemsebovenweg vinden werkzaamheden plaats. De traverse (loopbrug) over de sporen, die de voetgangerstunnel vervangt, wordt ingehesen. Het tijdelijk stationsgebouw met wachtruimte, toilet en kiosk wordt afgebouwd, de voetgangerstunnel wordt afgesloten en het oude stationsgebouw wordt gesloopt. Om veilig de werkzaamheden uit te kunnen voeren, kunnen de treinen niet rijden en worden fietsers, voetgangers en autoverkeer omgeleid. De omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.

Gewijzigde situatie vanaf 2 oktober 2017

Met ingang van 2 oktober 5.00 uur is de spoorwegovergang ter hoogte van de Hoofdstraat weer open voor alle verkeer en rijden de treinen weer. De voetgangersbrug en liften over het spoor vervangen de voetgangerstunnel en blijven in gebruik tot het einde van het project (tot 2020), evenals het tijdelijk station met voorzieningen. Vanaf 2 oktober zijn er gewijzigde loop- en fietsstromen en nieuwe locaties voor check-in en check-out paaltjes en kaartautomaten. Reizigers dienen rekening te houden met extra reistijd.

  • Beschikbare fietsenstallingen stationsgebied Driebergen-Zeist

Per 15 september is een tijdelijke fietsenstalling aan de Zeist-zijde van het station geopend, ter hoogte van de Kwekerijweg. Met ingang van 22 september, sluit de fietsenstalling aan de Zeist-zijde ter hoogte van de Hoofdstraat. Met ingang van 30 september worden extra fietsenstallingen bijgeplaatst aan de Zeist-zijde.

Capaciteit fietsenstallingen

De tijdelijke fietsenstalling die vanaf 15 september open is ter hoogte van de Kwekerijweg heeft een looppad evenwijdig aan het spoor, richting het nieuwe busstation, perron 2 en de voetgangerstunnel (vanaf 2 oktober voetgangersbrug). ProRail en BAM zorgen de aankomende tijd voor extra fietsplaatsen, zodat vanaf 2 oktober, bij het in gebruik nemen van het tijdelijk station, extra fietsplaatsen beschikbaar zijn. Later in oktober komen nog meer extra fietsplaatsen beschikbaar. Vaak zijn nog fietsplaatsen beschikbaar in de rekken aan de Driebergen-zijde, ter hoogte van de Odijkerweg. Ook heeft de bewaakte fietsenstalling aan de Stationsweg voldoende stallingsplaatsen.

Blindegeleidestrook vrij houden

Met klem worden reizigers verzocht de blindegeleidestroken vrij te houden en de paden begaanbaar te houden voor mindervaliden en rolstoelers. Ook dienen paden vrij gehouden te worden voor nood- en hulpdiensten. De gemeente gaat binnenkort handhaven op fout gestalde fietsen.

Zet de fiets in de klem en voorkom verwijdering!

Is uw fiets verwijderd? Neem dan contact op met de gemeente: (0343) 56 56 00.

  • Vragen of klachten?

Voor vragen en klachten die met de inrichting van het stationsgebied Driebergen-Zeist te maken hebben kunt u uitsluitend contact opnemen met Omgevingsmanager Jorien Batterink van BAM. Dit kan 24 uur per dag.

Veel meer informatie vindt u op www.stationdriebergenzeist.nl