HOME  |  Projecten  |  Stationsgebied

Stationsgebied

In maart is gestart met de werkzaamheden in het stationsgebied Driebergen-Zeist, waaronder de aanleg van een nieuw busstation en een nieuw busplein. Het busplein krijgt meerdere ‘perrons’ en een wachtruimte voor buschauffeurs.

Twee treinvrije weekenden

In het weekend van 25 en 26 november en van 16 en 17 december werkt BAM 52 uur non-stop in het Stationsgebied. De voetgangerstunnel worden gesloopt, palen geboord en damwanden aangebracht. Ook wordt een tijdelijke hulpbrug aangebracht om de verbinding tussen de Hoofdstraat en Stationsweg te behouden en om het bouwen van de westelijke spoorwegonderdoorgang op de Hoofdstraat mogelijk te maken. Verdere activiteiten zijn het vervangen van de overweg, het aanbrengen van damwanden, asfalteer- en betonwerkzaamheden. In beide weekenden rijden geen treinen, NS zet bussen in. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl.

Parkeergarage

De nieuwe parkeergarage is open. In de parkeergarage is plek voor 600 auto’s. Treinreizigers ontvangen korting op het dagtarief en op abonnementen. Kijk voor de tarieven en werkwijze op: www.q-park.nl/driebergenzeist.

Wijziging situatie voor fietsers

Fietsers die van Zeist naar Driebergen willen, moeten bij de kruising Odijkerweg/Breullaan oversteken naar de oostzijde van de Hoofdstraat. Op dit kaartje staat de tijdelijke fietsroute.

Fietsers vanaf Driebergen, richting het station, moeten gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de Hoofdstraat (aan de Hertenkamp/Antropia-zijde). De verkeerslichten voor overstekende fietsers op de Hoofdstraat bij het spoor zijn weggehaald. Het is dan niet meer mogelijk daar over te steken. Fietsers vanaf Driebergen, komende vanuit Park Beerschoten, moeten oversteken bij de verkeerslichten.

Fietsers vanuit Odijk kunnen naar Zeist en het busstation via de Odijkerweg. Doorgaand fietsverkeer tussen Driebergen en Zeist kan gebruik blijven maken van het dubbelzijdig fietspad aan de oostzijde van de Hoofdstraat.

Beschikbare fietsenstallingen

Er is een tijdelijke fietsenstalling aan de Zeist-zijde van het station geopend, ter hoogte van de Kwekerijweg. De fietsenstalling aan de Zeist-zijde ter hoogte van de Hoofdtraat is gesloten. Ook zijn er extra fietsenstallingen bijgeplaatst aan de Zeist-zijde. Ook heeft de bewaakte fietsenstalling aan de Stationsweg voldoende stallingsplaatsen.

Blindegeleidestrook vrij houden

Met klem worden reizigers verzocht de blindegeleidestroken vrij te houden en de paden begaanbaar te houden voor mindervaliden en rolstoelers. Ook dienen paden vrij gehouden te worden voor nood- en hulpdiensten. De gemeente gaat binnenkort handhaven op fout gestalde fietsen.

Zet de fiets in de klem en voorkom verwijdering!

Is uw fiets verwijderd? Neem dan contact op met de gemeente: (0343) 56 56 00.

Vragen of klachten?

Voor vragen en klachten die met de inrichting van het stationsgebied Driebergen-Zeist te maken hebben kunt u uitsluitend contact opnemen met Omgevingsmanager Jorien Batterink van BAM. Dit kan 24 uur per dag.

Veel meer informatie vindt u op www.stationdriebergenzeist.nl