Wat is het?

Kunt u zich door een ziekte, een beperking of door ouderdom niet meer zelfstandig verplaatsen? In de Sociale Kaart ziet u welke organisaties in uw dorp rolstoelvoorzieningen leveren. Bent u hier niet voldoende mee geholpen? Dan kunnen wij u helpen door samen met u te zoeken naar een oplossing. Soms kunt u een aanvraag doen voor een rolstoel.

Hoe werkt het?

We bekijken wat voor u de beste oplossing is. Soms kan dit via een algemene hulpdienst, soms met individuele hulp: dit kan een rolstoel zijn, een aanpassing aan uw rolstoel of een geldbedrag voor de aanschaf van een rolstoel.

Wat moet ik doen?

Neem contact op met het Sociaal Dorpsteam. Een consulent van het Sociaal Dorpsteam gaat met u in gesprek. U geeft aan waar u hulp bij nodig hebt. Samen kijkt u dan wat de beste oplossing is.

Hoe lang duurt het?

Na het gesprek weet u vaak meteen hoe uw probleem opgelost kan worden.  Is een aanvraag voor individuele hulp een optie? Dan ontvangt u binnen 8 weken bericht of u de hulp krijgt. Deze termijn kan langer worden als er advies nodig is van externe instanties.