Tijdens gesprekken kan er veel informatie op u afkomen. Dan is het erg fijn om iemand anders bij het gesprek te hebben. Iemand die u kan helpen met onthouden én met wie u het nog even na kunt bespreken. Of het nu een familielid, vriend of vriendin is. Twee mensen horen meer dan één. Samen kunt u vaak ook nog beter duidelijk maken waar u behoefte aan heeft.

Kunt u niemand in uw directe omgeving hiervoor vragen? Dan kunt u gebruikmaken van een onafhankelijke adviseur, die u helpt bij het gesprek. Dit kost niets. U kunt hen vinden via het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug en bij MEE Utrecht, Gooi & Vecht via 0900 633 63 63 of clientondersteuning@mee-ugv.nl.

Onze medewerker gaat samen met u op zoek naar de beste oplossing

Levensdomeinen Sociale Dorpsteams

De medewerker bespreekt met u tijdens het gesprek uw situatie en geeft u advies. Sommige dingen kunt u zelf nog doen. Andere vragen zijn op te lossen via uw omgeving of ondersteuning die u zelf ergens anders kunt regelen. Wij kunnen u dan doorverwijzen. Maar misschien blijkt uit het gesprek dat u ondersteuning, een hulpmiddel of gespecialiseerde hulp nodig heeft. Onze medewerker helpt u een aanvraag bij de gemeente in te dienen.

Samen met de medewerker schrijft u alles op in een plan. U mag ook vooraf zelf een plan maken voor uzelf of uw gezin. U geeft in dit plan aan waar u tegenaan loopt en welke oplossing u heeft bedacht. Uw plan is van u. En u bent zelf ook medeverantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Op deze website vindt u meer informatie en voorbeelden van zo’n Plan Op Maat of familiegroepsplan.

Onze medewerkers zijn heel ervaren in de jeugdhulp, opvoeding, welzijn en ouderenzorg. Doordat ze in teams werken, hebben ze altijd snel contact met collega’s met andere specialismen. En ze hebben veel kennis over de lokale organisaties en regelingen. Al onze jeugdmedewerkers zijn geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

We bekijken uw situatie heel breed. Vaak hebben allerlei dingen invloed op elkaar. Daarom kijken we niet alleen naar uw vraag, maar ook naar wat er goed gaat. We zoeken samen met u uit hoe u zo goed mogelijk geholpen kunt worden.