Een schuurdak van vóór 1994 kan asbest bevatten. Steeds meer eigenaren vervangen daarom het asbestdak voor een gezond dak.

Waarom een asbestdak verwijderen?

Daken die asbest bevatten, zijn minimaal 25 jaar oud. Weer en wind zorgen ervoor dat asbestvezels vrijkomen uit deze daken. Deze vezels zijn potentieel kankerverwekkend en komen in de lucht en grond terecht en zijn daarmee schadelijk voor mens en milieu. Het vervangen van uw asbestdak is goed voor de gezondheid en voor het onderhoud van een woning. Daarnaast voorkomt u nare verzekeringsperikelen bij (storm)schade en brand.

Asbestdaken tot 36 m² zelf verwijderen

Asbestdaken kleiner dan 36 m² mag u onder bepaalde omstandigheden zelf verwijderen. Een zwaar verweerd of beschadigd dak laat u door een gecertificeerde saneerder vervangen. Het is daarom interessant om een asbestdak zelf op tijd te vervangen. 

Online bewonersbijeenkomst 22 april

Meer weten over hoe u een asbestdak het beste verwijdert en hoe wij u daarbij kunnen helpen? Meld u dan aan via duurzaam@heuvelrug.nl voor de online bewonersbijeenkomst op donderdag 22 april van 19.30 tot 21.00 uur. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een uitnodiging voor Microsoft Teams. Tijdens de bijeenkomst leggen wij u ook uit hoe u een sloopmelding kunt indienen.

Vragen over de bijeenkomst en vragen die u graag tijdens de informatiebijeenkomst beantwoord wilt zien kunt u sturen duurzaam@heuvelrug.nl.

Al eerder aan de slag?

Wilt u naar aanleiding van deze brief meer weten of al eerder aan de slag? Ga dan naar www.asbestdakenopnul.nl voor meer informatie.